Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Türkiye bir işler başarıyor. Bir şeyleri gerçekleştiriyor ve sizler bugün değerli teorisyenler olarak inşallah sözlerinizle de bunları destekleyecek ve okuyacak insanlar olacaksınız.
“FAYDA SAĞLAYACAĞINA İNANIYORUM”
Etraflıca burada konuşulacağını düşündüğüm ekonomi politikalarını siz çok değerli akademisyenlerin katkısıyla uluslararası ekonomi tartışmalarına fayda sağlayacağına inanıyorum.
Ekonomik ve sosyal politikaların hem konjonktürel gelişmelerden etkilendiği hem beşeri bilimlerdeki paradigmalardan şekillendiğini buradaki herkes katılacaktır.
“TARİH ÇOK HIZLI AKIYOR”
Eskiden belki de 100 yılda ulaştığımız sosyoekonomik eşiğe 20.yy sonlarına doğru çok daha kısa sürede ulaşıyoruz. Tarih çok hızlı akıyor. Bu durum politika altyapısının da kısa aralıklarla güncellenmesini zorunlu kılmaktadır.
İktisat tarihi incelendiğinde göze çarpan husus aynı ekonomik politikaların her ülkede aynı neticeyi göstermediğidir. Her ülkenin geçmişten tevarrüs eden kültürü, kurumsal altyapısı, coğrafi konumu, doğal kaynakları, sektörel yapısı gibi birçok hususta birbirinden çok farklı özgün yapıları vardır.
1929 yılında Büyük Buhran’ın yıkıcı etkisiyle bırakınız yapsınlar bırakınız geçsinciler liberal sistem olarak büyük bir hızla terk edilirken, dünyada devletin ekonomik müdahalesi yükseliyordu.”
Ayrıntılar geliyor…