İstanbul Havalimanı günlük uçuşla Avrupa’da zirvedeki yerini korudu

AA

İstanbul Havalimanı, günlük uçuş sayısıyla Amsterdam, Paris ve Londra gibi Avrupa başkentlerindeki havalimanlarını geride bıraktı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı’nın günlük ortalama 1.488 uçuşla Avrupa başkentlerindeki havalimanlarını geride bıraktığını açıkladı.

Uraloğlu, açıklamasında Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı’nın (EUROCONTROL) Avrupa Havacılık Genel Bakış Raporu’nu değerlendirdi.

“İSTANBUL HAVALİMANI ZİRVEDEKİ YERİNİ KORUDU”

Rapora göre İstanbul Havalimanı’nın dünyada ve Avrupa’da öne çıktığına işaret eden Uraloğlu, şu ifadeleri kullandı:

İstanbul Havalimanı, günlük ortalama 1.488 uçuşla Avrupa’daki en yoğun havalimanı oldu. İstanbul Havalimanımız Amsterdam, Paris ve Londra gibi Avrupa başkentlerindeki havalimanlarını geride bırakarak zirvedeki yerini korudu. Dünya genelindeki küresel ölçekli 25 havalimanı içinde ise ortalama 747 günlük uçak kalkışının gerçekleştiği İstanbul Havalimanı’mız 7’nci sırada yer aldı.

LİSTEDE ANTALYA HAVALİMANI DA VAR

Uraloğlu, günlük ortalama 949 uçuş gerçekleştiren Antalya Havalimanı’nın da aynı listede 10’uncu sırada yer aldığını belirterek, Türkiye’nin de günlük ortalama 3 bin 735 uçuşla Avrupa’da en yoğun trafik hacmine sahip ülkeler arasında 6’ncı sırada olduğuna dikkati çekti.

UÇUŞLARDAKİ GECİKME SÜRESİ EN AZ ÜLKELERDEN BİRİ

Ülkenin uçuş yoğunluğundaki başarının uçuşlardaki gecikme sürelerinde de devam ettiğini aktaran Uraloğlu, şunları kaydetti:

Raporda EUROCONTROL hava sahası, uçuş başına ortalama 2,27 dakikalık gecikme süresi elde ederken Türk hava sahamız ise uçuş başına 0,5 dakikanın altındaki gecikme süresiyle Avrupa’nın en verimli hava sahalarından biri oldu. EUROCONTROL üyeleri arasında 7 saha kontrol merkezinde uçuş başına ortalama 1 dakikadan fazla gecikme süreleri yakalandı. Budapeşte, ortalama 4,4 dakikalık gecikmeyle en yüksek gecikme yaşayan hava sahası oldu. Almanya’nın Karlsruhe şehrinde hava şartlarından kaynaklı ortalama 1,9 dakikalık gecikme süresi yaşandı. Zagreb ve Belgrad ise 1,8 dakikayla en yoğun gecikme yaşayan saha kontrol merkezleri arasında yer aldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir