İstanbul Boğazı’nda şok görüntü! Vaniköy sırtlarındaki villa inşaatına inceleme başlattı


 

Üsküdar, Vaniköy’de ormanlık arazi içindeki villa inşaatı için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı harekete geçti. İstanbul İl Müdürlüğü Üsküdar Vaniköy’de Boğaziçi Öngörünüm bölgesindeki inşaat faaliyetlere ilişkin inceleme başlatıldığını duyurdu. İl Müdürü Maliki Ejder Batur, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Üsküdar Vaniköy’de Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’nde birtakım izinsiz inşa faaliyetlerinin gerçekleştiği tespiti üzerine İl Müdürlüğümüzce inceleme başlatılmış olup, mezkur bölgenin İBB Boğaziçi İmar Müdürlüğü yetki sahası içerisinde olması nedeniyle gerekli cezai işlemlerin ivedilikle yapılması gerektiği konusunda uyarı yazısı ilgili kuruma iletilmiştir.” ifadelerini kullandı.

MÜHÜRLENECEK Mİ?

Konuyla ilgili detayları CNN Türk Muhabiri Serdar Er anlattı. Er konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı ekipler anca girebildiler, İBB’ye bağlı ekipler, ekiplerin girmesinden önce içeri girmişlerdi, onlar ne tür denetimler yaptı bilmiyoruz.

İnşaatın dışarıdan görüntüleri var, içerisinde ne tür işlemler devam ediyor? Kafadaki soru işaretleri görüntüler sonrası ortaya konacak. İçerideki ekiplerin net bir şekilde yaptığı işlemler bu görüntüler sayesinde sağlanmış olacak.

Peki ne oldu? Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ihbarlar, çekilen görüntüler üzerine harekete geçti. Boğaziçi Öngörünüm bölgesinde inşaat faaliyeti yürütüldüğü için, bu noktada İstanbul Büyükşehir Belediyesi Boğaziçi İmar Müdürlüğü yetki sahasında bulunduğu için oraya cezai işlem uygulanması açısından ivedilikle yerine getirilmesi, inşaat faaliyetlerinin cezai işlem olarak ne gerekiyorsa ivedilikle yapılması için bir çağrı yaptı.

Boğaziçi Öngörünüm bölgesi olması sebebiyle doğal bir alan. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde bulunuyor. Tarihi yapı olması sebebiyle Kültür Bakanlığı’nın da sorumluluğuna giren alan var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir