Ispanak böyle saklanırsa aylarca bozulmuyor! Tek tek yıkamayın, hayat kurtaran püf nokta

Ispanakları doğru koşullarda muhafaza etmediğiniz sürece yumuşamaya, solmaya veya çürümeye başlar. Tazeliğini kaybeden ıspanakların lezzeti farklı olur, besin değerini kaybedebilir. Aylarca bozulmadan saklamak için bu yöntemleri deneyin.

Ispanak, buzdolabında taze tutulabilir, ancak burada da dikkat edilmesi gereken bazı noktalar mevcut. Ispanağı kullanmadan hemen önce yıkayın. Saklama süresi boyunca ıslak tutmak, bakterilerin ve küflerin büyümesine neden olabilir. O nedenle muhafaza etmeden önce kuruduğundan emin olmalısınız.

Ispanakları yıkadıktan ve kuruttuktan sonra hava almayan bir torbaya veya kaba koyun. Hava alan torbalar da kullanılabilir, çünkü fazla nem ıspanağın bozulmasına neden olabilir. Ispanak yapraklarını bir plastik torbaya koymadan önce her iki tarafa birer kağıt havlu ekleyin.

Torbayı buzdolabının sebzelik bölümünde saklayın. Buradaki sıcaklık ve nem seviyesi, ıspanağın dayanıklılığını artırır. Ancak daha uzun süreli kullanımlar için dondurucuda bekletmeniz gerekebilir.

Ispanakları dondurmadan önce blanşlamak önemlidir. Bu işlem sayesinde besin değerleri korunmuş olacak. Ispanakları kaynar suda 2-3 dakika beklettikten sonra buzlu suya alıp soğumasını sağlayın. Süzüp kuruladıktan sonra dondurucuya atabilirsiniz. Ispanakları dondurucuya uygun hava almayan torbalara veya kaplara koyun. Torbaların içindeki fazla havayı çıkartın.

Özellikle yemek pişirirken zaman kazanmak için idealdir. Konserve açıldıktan sonra buzdolabında saklanmalı ve kısa süre içinde tüketilmelidir. Ayrıca ıspanak tozu da, taze ıspanağın besin değerlerini koruyarak uzun süre saklayabileceğiniz alternatiflerden biridir.

Ispanakları fermente ederek de saklayabilirsiniz. Lahana turşusu gibi, fermente ıspanak da probiyotik açısından zengindir ve uzun süre dayanır. Fermantasyon, ıspanakların besin değerini korurken lezzetini de artırabilir.

Hem buzdolabı hem dondurucuda, fazla nem ıspanağın bozulmasına neden olabilir. Fazla nemi kontrol etmek için, saklama kaplarına veya torbalara kağıt havlu eklemek iyi bir yöntemdir. Sakladığınız ıspanakları düzenli olarak kontrol edin. Bozulmaya başlayanları hemen tüketin veya atın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir