İş dünyası büyümeyi değerlendirdi! Türkiye’nin rotası: Normalleşme

AA

Türkiye ekonomisinin dün açıklanan verilerine göre, 2023’ün ikinci çeyreğinde GSYH’nin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,8 artış göstererek, büyüme performansı beklentilerin üzerine çıktı.

Elde edilen veri Kahramanmaraş merkezli depremin etkilerine rağmen elde edildi.

2010 yılından bu yana kesintisiz büyüme performansı gösteren Türkiye ekonomisi, 2023 yılının ilk yarısında küresel ve bölgesel zorluklara rağmen büyümesini sürdürdü.

İş dünyası ev ödevlerinin olduğunu belirtti

Türkiye’nin ikinci çeyrek büyümesini değerlendiren iş dünyası gelişmeleri yorumlarken küresel ticaretteki daralmanın, sanayi üzerinde olumsuz etkisini gösterdiğini ve bu durumun düzelmesi için ev ödevlerinin olacağını bildirdi.

“Büyüyen bir türkiye ekonomisi görüyoruz”

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın da mevcut şartlarda beklediklerinin de ötesinde büyüyen bir Türkiye ekonomisi gördüklerini belirtti.

İş dünyası ekonomik büyümeyi değerlendirdi

“Türkiye ekonomik rotasını normalleşmeye çevirdi”

Türkiye ekonomisinin genel seçimler sonrası ekonomik olarak rotasını normalleşmeye çevirdiğini vurgulayan Aydın, şu ifadeleri kullandı:

Bu da enflasyonun öncelendiği; tasarruf, kısıtlama, tedbir, baskılama gibi yöntemleri de beraberinde getirdi. 3,8’lik büyümede 6,8 ile hizmet ve 6,4 ile inşaat sektörünün büyük tesiri olduğunu görürken, sanayi sektörünün eksi 2,6 olarak daraldığını gözlemlemekteyiz. Üçüncü çeyrekte de turizm mevsiminin etkisiyle hizmet sektörünün büyüme katkısının yine yüksek olacağını şimdiden söyleyebiliriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir