İleri dönüşümle ofisten okullara

Gülden Çoktan – Akbank, renovasyon sürecinde olan Genel Müdürlük binasında işlevini tamamlayan mobilyalarını ileri dönüşüm tekniği ile okul eşyalarına dönüştürüyor. ‘Dönüşümde Gelecek Var’ projesi ile Akbanklıların ofis mobilyaları, İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi iş birliğinde yeniden hayat buluyor. Proje kapsamında İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bir ileri dönüşüm atölyesi kuran Akbank, öğretmenlerinin liderliğinde lise öğrencileri ile sürdürülebilir mobilya üretimi yapıyor. Bu atölyede sınıf, oyun odası ve kütüphane kullanımı için ileri dönüştürülen mobilyalar, deprem bölgesinde çeşitli okulların mobilyalarının yenilenmesine ve öğrencilere daha iyi eğitim olanakları sağlanmasına hizmet ediyor.

Dönüşümde Gelecek Var projesinin ilk aşamasında ileri dönüştürülen yaklaşık 4 bin 200 okul mobilyası Hatay başta olmak üzere 6 Şubat depremlerinden etkilenen bölgedeki 304 ana okuluna dağıltıldı. Böylece Akbank Genel Müdürlük binasından çıkan ofis mobilyaları, 156 bin öğrencinin kullanımı için ileri dönüştürülmüş oldu. 

İnsan odaklı sürdürülebilirlik

Projenin Akbank’ın insan odaklı sürdürülebilirlik stratejisinin bir yansıması olduğunu belirten Akbank Marka ve İletişim Başkanı Beril Alakoç, “Sürdürülebilirlikte farkındalık döneminin bittiğini artık fayda yaratma, harekete geçme zamanının geldiğini düşünüyoruz. Akbank Genel Müdürlüğü’nün yaklaşık iki yıl önce başlayan mimari dönüşüm projesini de bu doğrultuda sürdürülebilirlik vizyonumuzla uyumlu ve insana fayda sağlayacak şekilde tasarladık. Dönüşümde Gelecek Var projemiz ile ofislerimizde görevini tamamlamış bir masa, öğrencilerin kitaplarını taşıyan bir dolaba veya yaratıcılıklarını sergiledikleri bir etkinlik masasına dönüşüyor” dedi.

Hedef 10 bine yakın mobilya

Üretim sürecinde İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki öğrencilere ileri dönüşüm tekniği ve becerileri kazandırırken yine deprem bölgesindeki yüz binlerce çocuğun eğitime başlangıç deneyimlerini kolaylaştırdıklarını ifade eden Alakoç, “Proje sonunda deprem bölgesinde ihtiyaç sahibi toplam 650 okula 10 bine yakın mobilya dağıtmayı hedefliyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir