İl başkanlarıyla ‘değişim’ mesaisi

Mehtap Gökdemir – CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün CHP Genel Merkezi’nde düzenlenen CHP İl Başkanları Toplantısı’na başkanlık etti. Toplantıda seçim sonuçları değerlendirilirken, seçim sürecinde yaşanan sorunlar, partiye yönelik eleştiri ve öneriler, ‘değişim’ çağrıları konuşuldu. Kılıçdaroğlu, kampanya süreci, il başkanları ve il örgütlerinin yapması gerekenler ve eksikliklerle ilgili bir konuşma gerçekleştirdi. Sonrasında 60’a yakın il başkanı alfabetik sıraya göre söz alarak görüşlerini dile getirdi. 81 il başkanı bugün yazılı açıklama yapacak. 9 süren toplantı sonunda Kılıçdaroğlu, il başkanlarının talepleriyle ilgili genel bir değerlendirme yaptı.

‘Koltuk derdim yok’

Kılıçdaroğlu’nun milletvekili aday listesi ve ittifaklara yönelik eleştiriler üzerine 8 kişiyi (milletvekili aday komisyonu) görevlendirdiğini belirterek, adaylık sürecinde teke tek kontrol etmesinin söz konusu olamayacağını söylediği öğrenildi. Kılıçdaroğlu, “Bu milletvekili seçiminden öte bir Türkiye seçimiydi. Türkiye’nin kaderini belirleyen bir seçimdi” diye konuştu. Birlik ve beraberlik mesajı veren Kılıçdaroğlu’nun, “Önemli olan ülkenin geleceği. Öyle ‘illa koltuk benim’ öyle bir derdim yok. Sonuç itibarıyla ortak paydamız ve hedefimiz tek adamı göndermek için mücadelemiz sürecek. Tabii ki adaylar çıkacak. Onu daha sonra değerlendiririz. Ama şimdi mücadeleye devam. Bir seçim kaybetmiş olabiliriz. Bu bizim motivasyonumuzu bozmayacak. Çünkü hala çare biziz. Hükümetin çok fazla dayanabileceğini düşünmüyorum. Bir yıl, bir buçuk yıl içinde Türkiye yeni bir seçime hazır olacak” dediği öğrenildi. Değişim tartışmalarına ilişkin Kılıçdaroğlu’nun, “Zaten değişim olacak. Ama bu değişimi sadece isimlerin değişimi olarak almayacağız biz. Sistemi değiştireğiz. Hatalarımızı düzelteceğiz” ifadelerini kullandığı belirtildi. “Çok çalışacağız. Geçmişte yaptığımız hataları tekrarlamamak için… Tüzükte değişiklik yapacağız” diyen Kılıçdaroğlu’nun 16’lı masaya ilişkin sözleriyle ilgili de, “Eğer bunun için fedakarlık yapmam gerekiyorsa ben 16’lı masayı da kurarım” dediği öğrenildi.

Soyer: Susmanın değil konuşmanın zamanı  

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara – CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, seçim sonuçlarını değerlendirdiği “Yeni Siyaset Belgesi, İzmir Duruşu” başlıklı yazıyı kaleme aldı. Tunç Soyer imzalı, “şimdi susmanın değil, konuşmanın tam zamanı” vurgusunun yapıldığı 7 sayfalık yazıda, “CHP’nin eksikleri ve kusurları olduğundan, bir değişime ihtiyaç duyulduğundan şüphemiz yok. Dünyanın ve ülkenin yaşadığı değişime ayak uydurabilecek dinamizmi ve esnekliği partiye kazandıracak yeni bir örgütlenme anlayışına ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir