İktidarımızda AB’ye gireceğiz

ANKARA Milliyet – İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da bulunduğu etkinlikte konuşan Özel, özetle şunları söyledi: 

İKİ REKORTMEN: Ülkelere soruyorlar, “Hangi sporcularla geliyorsunuz, rekor bekliyor musunuz?” Ben Paris’e biri sağımda, biri solumda iki rekortmenle gelmenin mutluluğunu yaşıyorum. Olimpiyatın beş kıtayı temsil eden halkalarını İstanbul’da, Avrupa’yla Asya’yı birleştiren Boğaz Köprüsü’nün üzerinde görmek, Kız Kulesi’nin üzerinde olimpiyat ateşinin yandığını hayal etmek gerçekten uzak hayaller değil. Aynı Türkiye’nin Avrupa Birliğine (AB) tam üye olma hedefinin aslında gerçekten istenirse uzak bir hayal olmadığı gibi. 

ÖZGÜR YAŞAM, ÖZGÜR HAYAL: Türkiye’nin gençleri festival, konser yasaklarını, sosyal medya yasaklarını hak etmiyor. Biz, Türkiye’de Instagram‘ın kapalı oluşunu, bugün yeni bir açıklamayla bir başka sosyal medya mecrasının kapatılması gerektiğini konuşanların aksine, Türkiye’de her yaştan gençlerin olabildiğince özgür yaşamasını, özgürce hayal kurmasını savunuyoruz. O hayale ortak olan ekip burada. Biz o hayalin sahipleriyiz. 

AB HEDEFİ: Birileri yönünü bir başka tarafa çevirip, “Şanghay İşbirliği Örgütü‘ne girelim” diyorlar. Orada kişi başına gelir 4500 dolar. Biz, “AB’ye girelim” diyoruz. Üyesi olduğumuz Sosyalist Enternasyonal‘in bütün üyeleri geçen ay imza attılar; “CHP’nin AB hedefini yürekten destekliyoruz” diye. İçinde Yunanistan dahi var. Bizim iktidarımızda AB’ye gireceğiz. Türkiye’yi önümüzdeki yıllarda hep beraber bütün dünyanın yeniden tanımasını, yeniden keşfetmesini ve Türkiye’nin çağdaş dünyanın ayrılmaz bir parçası olmasını bu güçlü takımla hep beraber sağlayacağız. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir