İkinci el araç piyasasında durgunluk olduğu söyleniyordu: Elazığlı galerici yalanladı

İHA

Son dönemde ikinci el araç piyasasında büyük bir düşüş yaşandığına yönelik fikir birliği oluştu.

Buna karşın geçtiğimiz günlerdeİstanbullu galericilerden düşüş iddialarına itiraz gelmişti.

İstanbul’daki bazı galericiler, sektörde anlatılan daralmanın aksine satışların iyi olduğunu ve araçların normal değerlerinde satıldığı müddetçe alıcı bulduklarını belirtti.

İKİNCİ EL ARAÇ PİYASASI İYİ: SATIŞ YAPIYORUZ

Araç satışlarında durgunluk yaşandığı söyleyen meslektaşlarının aksine ezber bozan İstanbullu galericilere son olarak Elazığ’dan destek geldi.

Elazığ Galericiler Sitesi Başkanı Ahmet Yıldırım, ikinci el araç piyasasını değerlendirdi.

‘FİYATLARIN YÜKSELMESİ VEYA DÜŞMESİ GİBİ BİR DURUM YOK’

Satışların gayet iyi durumda olduğunu söyleyen Yıldırım, şu anda ikinci el araç piyasasında fiyatların yükselmesi veya düşmesi gibi bir durum olmadığını belirtti.

400 bin TL’den başlayarak 5 milyon TL’ye kadar araç bulunabileceğini de sözlerine ekleyen Yıldırım, korsan galericilere karşı da uyarılarda bulundu.

‘KORSAN GALERİCİLERDEN UZAK DURULSUN’

Yıldırım şunları söyledi:

“Son bir yılda kredilerin ve faizlerin yüksek olmasından dolayı piyasa durgundu. Piyasaların böyle olması biz galericiler için daha iyi bir durum. Şu anda piyasa oturmuş durumdadır. Satışlar gayet iyi durumda. Geçen yıla oranla, araç satışları bu yıl daha iyi. İnternet sitelerinin yüksek olması zaten bizden kaynaklıdır. Millet aracına 5 fazla ekleyerek piyasaların yükselmesini sağlıyorlar. Şu anda piyasaların yükselme durumu yok ve aynı zamanda düşme durumu da yok. 400 binden başlayarak 5 milyon liraya kadar araçlar var. Kayıt dışı olan galericiler şu anda içimizden yavaş yavaş çıkmaya başladı. Korsan galericiler de çıkarsa araç piyasası daha güzel olacaktır. Günlük araç satışlarımız oluyor. Günde kimi zaman 3 araç satarken kimi zaman da satış yapamıyoruz. Geçmiş yıllarda vatandaşlar aracı yatırım aracı olarak alıyorlardı ama şimdi ise ihtiyacı olan araba alıyor. Vatandaşlar özellikle, kurumsal yerlerden alışveriş yapmalıdır. Korsan galericilere dikkat etmeliler. Aracı alırken bir de ekspertiz yaptırmaları gerekiyor. Vatandaşlarımız kurumsal olan yerlerden araba alsınlar”

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir