İçindeki ‘nişasta’ mutfakta usta! Makarna ve patatesin suyunu döken bin pişman

Makarna pişirme suyunun saklanması, hem ev aşçıları hem de profesyonel şefler tarafından uzun zamandır başka tariflerin püf noktalarından biri olmuştur. Tıpkı makarna gibi patatesin haşlama suyu da son derece kullanışlıdır. Sosların yapımını koyulaştırmak için, çorbalarda ve güveçlerde kullanılabilen bu sular mutlaka saklanmalı.

ZENGİN VİTAMİN VE MİNERAL

Patatesler bol miktarda doğal nişasta içeriyor. Un doğal olarak daha fazlasını içeriyor olsa da, patates nişastaları C vitamini ve B6, potasyum, manganez ve folat dahil olmak üzere faydalı mineraller ve vitaminlerle dolu.

Patates pişirmenin pek çok yolu olsa da, bunu yapmanın en kolay yollarından biri haşlamak. Bir dahaki sefere, patates püresi, çorba veya pişirmeden önce bir tencerede patates kaynattığınızda, suyu atmamanız için sebepler var.

KIVAM ARTTIRICI

Makarna suyunda olduğu gibi patates suyu da, mutfakta çeşitli şekillerde yeniden kullanılabilen inanılmaz derecede değerli nişastayla dolu. Patates püresi yapmak için patatesleri kaynatıyorsanız, suyunu çöpe atmamalısınız. Bunun yerine, patatesleriniz püre haline geldikten sonra, sütün birazını nişastalı suyla değiştirin, bu da nişastayı koyulaştırmaya yardımcı olur. Bundan daha iyisi ise kaynatma işlemi sırasında suyunuzu tuzlamak ve patates püresine daha fazla lezzet katmak.

KIZARMIŞ YİYECEKLER İÇİN DEVREDE

Patates suyu, çok amaçlı bir koyulaştırma maddesidir ve mısır nişastası bulamacı yerine sosu kalınlaştırmak için kullanılabilir. Nişasta, et veya sebzeden gelen fazla nemi depolayarak sıcak yağ ile temas ettiğinde çıtır çıtır olduğu için kızarmış yiyeceklerin hazırlanmasında da sıklıkla kullanılıyor. normalde kuru nişasta ile yapılan bu işlem, kızartma için ıslak hamurlara patates suyu eklenerek de yapılabilir.

TURTA, MAKARNA VE SOS

Nişasta, turta dolgusunu sağlamlaştırmaya da yardımcı olabilir, bu nedenle patates suyu çok tuzlu veya bulanık olmadığı sürece, bir sonraki turta dolgu karışımınıza ekleyebilirsiniz. Makarna suyunda olduğu gibi, bir sosu kalınlaştırmaya da yardımcı olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir