İbrahim Büyükak’ın deprem dezenformasyonu: Videolarla iddiası çürütüldü


Türkiye, 10 ilde büyük yıkıma yol açan depremlerin yaralarını sarmaya çalışırken, ortaya atılan asılsız iddialar, can sıkıyor.

Oyuncu İbrahim Büyükak, bir video kayda aldırdı ve BabalaTV aracılığı ile sosyal medyada yayılmasını sağladı.

“Sadece İl Jandarma Komutanlığı ilgileniyor” iddiası

Videoda “Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde 3 belde, 55 mezra ve 28 köy ile sadece İlçe Jandarma Komutanlığı ilgileniyor. Burası depremden büyük zarar gördü. Lütfen burayı da unutmayalım, yardımlarımızı esirgemeyelim.” diyen Büyükak’a cevap, bölgede yardım çalışmasını yürüten gönüllülerden geldi.

Videolu cevap geldi

“İbrahim Büyükak’ın yalanını kanıtlarıyla birlikte ortaya koymak istiyoruz” diyen bir gönüllü, tweet dizisiyle Gölbaşı’nda yapılanları gözler önüne serdi.

9 Şubat Perşembe günü Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesine bir kaç kilometre mesafede bulunan Karayolları’na ait şantiye alanına gittik. Buranın kıyafet, gıda ve su gibi temel ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu bir yardım merkezi haline getirildiğini gördük.Orada, depremin 2’nci günü Kahramanmaraş Yörük Selim Hastanesi’ne giderek iki gün boyunca hayatını kaybeden vatandaşların cansız bedenlerini taşıyan kardeşlerimle buluşarak çalışmaya başladık.

Dezenformasyon çürütüldü

Yeri geldi tır boşalttık, araç doldurduk; yeri geldi köylere aracımızla yardım ulaştırdık; yeri geldi aş evinden yemek taşıdık; yeri geldi jeneratör tamir ettik. Canını dişine takarak bizim gibi, hatta bizden daha fazla çalışan yüzlerce gönüllü vardı. Koordinasyon, bizzat Gölbaşı kaymakamı tarafından sağlanırken; Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Samsun Bölge Müdürü, Altınordu Belediye Başkanı, hanımı ve tüm ekipleri, Tokat Belediyesi ekipleri ve Kızılay gönüllüleri oradaydı.

‘BabalaTV yalana çanak tutuyor’

Fakat marifeti kendinden menkul bilen ve deprem sanki BabalaTV ofisinde gerçekleşmişçesine oraya doluşanlardan biri olan İbrahim Büyükak çok açık bir şekilde yalan, yanlış bilgi paylaşmaktadır.İbrahim Büyükak paylaştığı videoda Gölbaşı’nda ‘sadece’ İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yer aldığını iddia ediyor. Oysaki biz gönüllüler oradaydık! Devlet oradaydı, orada ve orada olmaya devam edecek! BabalaTV ise bu videoyu paylaşarak, bu yalana çanak tutmaktadır.

“Gerçekleri dile getirin”

Maksadınız canını dişine takarak sahada çalışan bu insanların mücadelesine gölge düşürmek ise başaramazsınız. He yok, ‘Biz faydalı olmak istiyoruz’ diyorsanız ya gidin Gölbaşı’na bir şeylerin ucundan tutun ya da gölge etmeyin, başka ihsan istemeyiz. İbrahim Büyükak’ın bu paylaşımı iyi niyetli olarak yaptığını düşünebiliriz. Fakat niyetinin iyi ya da kötü olması yalan, yanlış bilgi paylaştığı gerçeğini değiştirmiyor. BabalaTV milyonlarca insana hitap ediyorsunuz, Hatay’da baraj yalanıyla bedeli ağır olan durumlara neden oldunuz. Bu paylaşımla bilgi kirliliğine sebep olan BabalaTV ve İbrahim Büyükak’ı gerçekleri dile getirmeye davet ediyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir