‘Hudut güvenliği günlük siyasete karıştırılmamalıdır’

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından “Afgan kaçakların ülkemize aktığının haberleri geliyor. Mehmetçiğimize sesleniyorum. Vatan hepimizin vatanı, hudut da hepimizin namusu. Sınırda görevinizi yapın, kimseyi dinlemeyin” ifadesini kullanmıştı. Bakan Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile önceki gün Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde Beykoz Belediyesi’nce düzenlenen iftarda depremzedelerle bir araya geldi. Hudut güvenliğine yönelik tedbirlere vurgu yapan Akar, “Mehmetçik hudut namustur anlayışı içinde Cumhuriyet tarihimizin en yoğun tedbirleriyle hudutlarımızı koruyor, en ileri teknolojiyi kullanarak hudutlardan yasa dışı geçişlere asla izin vermiyor” dedi.

Sosyal medyada paylaşılan ve hudutlarda çekildiği iddia edilen görüntülerin doğru olmadığını belirten Akar, “Bu konular herhangi bir şekilde günlük siyasete karıştırılmamalı. Herkes sorumlu davranmalı ve gece-gündüz demeden büyük fedakârlık ve kahramanlıkla hudutları koruyan ve gerektiğinde canını vermeye hazır olan Mehmetçiğin emeğine saygı göstermeli” ifadelerini kullandı.

Vakıflı’ya ziyaret

Bakan Akar, dün de Hatay’ın Samandağ ilçesinde Hıdırbey Mahallesi ile Ermeni vatandaşların yaşadığı Vakıflı Mahallesi’ni de ziyaret etti. Akar’a, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler eşlik etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir