Her yerde kar var

Altı ilde 562 yerleşim yerine ulaşım kapandı. Ekipler yolları açmak için seferber oldu.

*İstanbul’un kar hasreti sona erdi. Kısa süreli de olsa dün Sarıyer, Kartal, Üsküdar, Pendik, Sancaktepe, Ümraniye ve Beykoz’un yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu. 

*Uludağ’da beklenen kar yağışı cuma günü öğle saatlerinde başladı. Hafta sonu aralıksız süren yağışla Uludağ’da kar kalınlığı 45 santimetreye ulaştı. Kayak pistleri yerli ve yabancı turistlerle dolarken, sis nedeniyle tatilcilerin kayak keyfi yarım kaldı.

*Balkanlar’dan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine giren Edirne’ye, dün sabah saatleri itibarıyla kar yağdı. Kent merkezinde başlayan kar yağışı, üç saat boyunca sürdü. Kar yağışının ardından bir süre yağmur etkili oldu.

*Sakarya’nın yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu. Serdivan ilçesinde etkili olan kar yağışına çocuğuyla şahitlik etmek isteyen vatandaş ise, “İlk kar yağışını görebilmek için her sene buraya gelmeye çalışıyoruz” dedi.

*Zonguldak’ta kent merkezinde yağmur, yüksek kesimlerde ise kar yağışı etkili oldu. Gece saatlerinde etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle İstanbul ve Ankara yolunda ulaşım olumsuz yönde etkilendi. 

*Etkili olan kar yağışı ulaşımda aksamalara neden oldu. Sivas’ta 52, Erzincan’da 150, Bitlis’te 48, Muş’ta 225, Van’da 48 Hakkâri’de 39 olmak üzere toplam 562 yerleşim yerine ulaşım kapandı. Ekipler yolları açmak için yoğun mücadele veriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir