‘Her hakkı teslim edeceğiz’

Gökhan Karakaş –  Millet İttifakı liderleri, dün İstanbul Maltepe’de düzenlenen mitingde buluştu. İBB Orhangazi Etkinlik Alanı’ndaki mitinge vatandaşlar büyük ilgi gösterirken, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada “85 milyonun cumhurbaşkanı olacağım” dedi. Mitingde İYİ Parti lideri Meral Akşener, DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal, İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da birer konuşma yaptı. Eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu, şunları ifade etti:

85 MİLYONUN CUMHURBAŞKANI: Size söz veriyorum. Bu ülkede hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Hiçbir yoksul ailenin suyu kesilmeyecek, doğal gazı kesilmeyecek. Bu ülkeyi cennet gibi yapacağız ve birlikte huzur içinde yaşayacağız. Hiçbir ayrım yapmadan, hiç kimsenin kimliğini, inancını, yaşam tarzını sorgulamadan 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağım. 85 milyon insana hakkıyla, hukukuyla, adalet içinde hizmet etmeye söz veriyorum. Yaklaşık 800 bini aşkın genç İstanbul’da ilk kez sandıkta oy kullanacak. Sizler otoriter bir yönetimi demokratik yollarla değiştireceksiniz. Dünya siyasi tarihine de önemli bir armağan bırakacaksınız.

ADALETE SUSADIK: Adalet yürüyüşünü yapmıştım. Adalet devletin temelidir. Hepimiz adalete susadık. Adalet sadece mahkeme salonlarında gerçekleşmez. Eğer bir çocuk yatağa aç giriyorsa 85 milyonumuz aç demektir. Bir çocuk soğukta kaldıysa 85 milyonumuz soğukta kalmış demektir. Türkiye’nin bütün sorunları çözülebilir. Hepsini ortak akılla çözeceğiz. Benim saray merakım yok, 6 liderin de öyle bir merakı yok. Ben sizler gibi yaşıyorum, sizler gibi mütevazi bir hayatım var. Sizler gibi yaşamaktan da onur duyuyorum. Saraya gitmeyeceğiz, Allah nasip eder sizlerin oyuyla Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturduğumda yerimiz Çankaya olacak. Mustafa Kemal’in mütevazi mekanı olacak.

STAJ MAĞDURLARINA SÖZ: En geç 2 yıl içerisinde bütün Suriyeli kardeşlerimizi, Afganlı kardeşlerimizi ülkelerine uğurlayacağım. Staj ve çıraklık… Meraklanmayın, çözeceğim. Benim Cumhurbaşkanı olmamı istemeyen iki kesim var. Birincisi beşli çeteler. Beşli çetelerin yurt dışına kaçırdıkları paraları biliyorum. Tamamını son centine kadar getireceğim ve bu millete vereceğim. Kul hakkı yiyenin burnundan fitil fitil getireceğim. Beni istemeyen ikinci grup da uyuşturucu baronları. Söz veriyorum, uyuşturucu baronlarının kökünü kazıyacağım. Kim olursa olsun, bu topraklarda yaşıyorsa herkesin sorunuyla ilgileneceğiz. Asla ayrımcılık yapmayacağız. 85 milyonu kucaklayacağız.

‘Herkesin dert babası olacağız’

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: “15 Mayıs yeni bir dönemin başlangıcı olacak. Biz sadece vaatte bulunmuyoruz. Çok farklı programları olan 6 siyasi parti genel başkanları olarak bir araya geldik, meselelerimizi mütalaa ettik, komisyonlar kurduk ve çözümüzü açıkladık. Gizli kapaklı bir şeyimiz yok. Mağdur olan kim olursa olsun, kendi derdimiz bileceğiz. Herkesin dert babası olacağız.”

‘Enflasyon 2 yılda tek haneli olacak’

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: “Ülkemizin her yerinden yükselen demokrasi çığlığını İstanbul’a getirdik. Pahalılığı, yolsuzluğu en iyi bilenlersiniz. 200 liralık banknotun hikayesini anlatayım, 2009 yılında tedavüle çıktı, 134 dolar ediyordu. Bugün 10 dolar bile etmiyor. Herkesin cebindeki 200 liradan 124 doları kim çaldı? Biz ilk 1 ayda kurumları ayağa kaldıracağız, 6 ayda kriz iklimini sona erdireceğiz, 2 yılda enflasyonu tek haneye indireceğiz. Hızla toparlanacağız.”

‘Söyleyecekleri söz bitmiş’

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal: “Bugün milyonlarca insanımız eğer sefalet içindeyse bunun sorumluluğu elbette yönetenlerdedir. 21 yılın sonunda Sayın Erdoğan seçim beyannamesini açıkladı. Mülakatı kaldıracağını taahhüt ediyor. Bozduğu ekonomiyi 2002 şartlarına getirmeyi taahhüt ediyor. İktidarı döneminde çıkan imar aflarını yasaklarını taahhüt ediyor. Geldikleri noktada söz bitmiş, yalanları da bitmiş.”

‘Birleşe birleşe kazanıyoruz’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: “14 Mayıs, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı sayın Kılıçdaroğlu’nun 13. Cumhurbaşkanı olarak seçildiği, alkışlarla Çankaya Köşkü’ne götürdüğümüz bir akşam olacak. Bana da Başbakan Meral diyorsanız ya, öyle abidik gubidiklerle olmak istemiyorum, oylarınızla başbakan olmak istiyorum. Minicik isteğim var. Her Cumhuriyet Halk Partili aileden sadece tek bir oy istiyorum. Bir oy Kemal’e, bir oy Meral’e… Birleşe birleşe kazanıyoruz.”

‘Rantçılar gidecek’

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: “İstanbullular siz ona iki kere ders verdiniz. Girdiği her seçimi kaybeden, Başbakanlık makamını da gasbeden bir adam çıkmış bizi yabancı işgalcilerle bir arada tutuyor. Toprağı rant olarak gören bu zihniyet gidecek, toprağı bereketlendiren çiftçilerimiz dönecek.”

‘Geleceğimizi kazanıyoruz’

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: “Tarihi bir buluşma yaşıyoruz. Bu tablo gösteriyor ki Türkiye değişiyor dostlar. Aramızda kalsın, kazanıyoruz. Kazanıyoruz. Türkiye kazanıyor, milletimiz kazanıyor. Birliğimizi kazanıyoruz, kardeşliğimizi, geleceğimizi, barışı, sevgiyi kazanıyoruz.”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: “21 yıllık iktidar yeni vaatler ileri sürmesi gerekirken tankları, gemileri gösteriyor. Bu eserlerin hepsi bizim gurur kaynaklarımız ama 14’ünden sonra insanlar şununla karşı karşıya kalacak; ev sahibi, kredi kartları, enflasyon, uyuşturucu, mülteci.”

 

 

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir