Hazine yardımı alacak

NAMIK DURUKAN Ankara – Yüksek Mahkeme sözlü savunma tarihini 14 Mart’tan 11 Nisan’a erteledi. Mahkeme, partinin Hazine yardımına konulan blokeyi de oy çokluğu ile kaldırdı. Karar doğrultusunda HDP artık 10 Ocak’a kadar 179 milyon lirası ödenmesi gereken ancak bloke konulan 539 milyon liralık Hazine yardımını kullanabilecek. Sözlü savunma tarihinin 11 Nisan olarak belirlenmesinin ardından toplanan parti yönetimi seçime HDP olarak girilip girilmemesini de tartışmaya açtı. HDP’nin milletvekili aday listesini YSK’ya teslim etmesi sonrası partinin kapatılma riskini dikkate alan parti yönetimi, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) ile seçimlere katılmasına yönelik planını mahkemenin kararı sonrası uygulamaya geçirmeyi planlıyor. YSK’nın Yeşil Sol Parti’ye seçime girebilme yeterliliği verilmesi halinde HDP, bu parti ile seçimlere girecek. YSK’danaksi yönde karar çıkar ise HDP, TİP ya da EMEP ile seçime girecek.

İYİ Parti’den mektup yanıtı

Demirtaş’ın Akşener’e yazdığı mektuba, İYİ Parti’li Bahadır Erdem yanıt verdi. Demirtaş’ın “HDP seçmeni ötekileştiriliyor” çıkışını değerlendiren Erdem, geçmişte HDP’ye, hukuksuzluk yapıldığı zaman bunları dile getirdiğini ifade ederek, “Ama bizim kesin olan çizgilerimiz var. Terör konusundaki şeylerimiz netti. Bunu hep söyledik, bugün de netiz” dedi.

HDP ziyaretten ne bekliyor?

Kılıçdaroğlu, önümüzdeki günlerde siyasi partileri ziyaret edecek, bu kapsamda HDP’ye de gidecek. HDP’li kurmaylar konuya ilişkin “HDP’nin 11 maddelik tutum belgesi ortada. Kemal Bey de bu tutum belgesini okuyup gelecektir. Bir maddesi de Kürt meselesinin demokratik çözümü. Bu konuda bir iddia ortaya koyması gerekiyor” dedi. Kurmaylar, bakanlık talebi iddialarına ilişkin de “Bu yönde bir talebimiz yok ama olsa da doğaldır” yorumunu yaptı. l MEHTAP GÖKDEMİR Ankara

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir