Hataylı berberden çiçekleri koparanlara tepki: Koparanın eli kopsun

İHA

Hatay’ın İskenderun ilçesinde berberlik yapan 74 yaşındaki İdris Özbek, yaşadığı şehirde çiçek sevgisi ile biliniyor.

Kendisini ‘çiçek hastası’ olarak tanımlayan Özbek, toprak bulduğu her alanda çiçek yetiştiriyor.

Özbek’in çiçeklere karşı olan ilgisi insanların da dikkatini çekiyor.

“OKŞA KOKLA, KOPARMA”

Çiçekleri okşayıp, koklayanlara saygı duyan Özbek, çiçeklerin koparılmaması için de vatandaşlara ‘Okşa, kokla Allah rızası için koparma. Koparanın eli kopsun’ notuyla ricada bulundu.

Gülümseten notu görenlerin fotoğraf çektiğini dile getiren 42 yıllık berber Özbek, çiçeklerine zarar geldiğinde canının acıdığını ifade etti.

“BEN ÇİÇEK HASTASIYIM”

Çiçeklere karşı olan hayranlığını dile getiren berber İdris Özbek, “Burada belediyenin ağacı vardı, fen işleri müdürüne buradaki ağacı çıkarttırdım. Buraya duvar ördüm. Özel çiçeklerim var, çiçek hastasıyım. Ben en çok da reyhan hastasıyım.

Bunları ekerim, sularım ve temizlerim. Bunları da buradan 100 kişi geçiyorsa belki 70’i burada okşar, koklar ve salavat getirir, bana dua eder.

“KOPARANIN ELİ KOPSUN”

Yazıyı okuyanlar güler yazının resmini çeker. Bazı insanlar dengesiz okşayıp, koklamıyorlar koparıyor kökünden. Çiçeklerimi kökünden çektikleri zaman sanki canımdan et çekiyorlar öyle huy duyuyorum.

Bu yazıyı da ondan dolayı yazdırdım. Okşa, kokla, Allah rızası için koparma, koparanın eli kopsun. O da benim lakabım rastgele yorgun adam berber İdris.” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir