Depremler nedeniyle Hatay’da büyük bir yıkım gerçekleşti.
Depremin izlerine hala rastlansa da bölgedeki yaralar sarılmaya devam ediyor.
Ülkemizin bereketli topraklarından olan medeniyetler şehri Hatay, tropikal ürünlerde öne çıkan illerimizden biri.
Tropikal ürün olarak kentte en çok rastlanan muz, seralarda afetzede çiftçiler tarafından yetiştiriliyor.
ÇİFTÇİLER HASATTAN MEMNUN
Antakya’nın Demirköprü Mahallesi’nin çiftçilerinden Mehmet Alkan, 3 yıl önce kurduğu 10 dönümlük serasında muz yetiştiriyor.
Geçtiğimiz günlerde hasadın başlamasıyla birlikte Alkan, muzun bereketinden bu yıl memnun kaldı.
“MARKET RAFLARIYLA ARAMIZDAKİ FİYAT FARKI 4 KAT”
Çiftçi Mehmet Alkan, 10 dönümlük serasındaki muz hasadından memnun olduğunu belirterek, “Buradaki muz serasını kuralı 3 yıl oldu. Burada 10 dönümlük arazide hasat yapıyoruz. Muz bir tropikal bir meyve türü olduğu halde verim açısından şükürler olsun ki çok iyiyiz. Fiyat konusunda hiç memnun değiliz. Burada bu yıl fiyat 20 TL ile 25 TL arasında değişiyor. Dışarı çıktığımızda marketlerde 50 ila 80 TL arasında bir rakam görüyoruz.
Bu da bizi çok üzüyor. Biz üretici olarak burada her türlü ilaç ve gübre gibi etkenlerle uğraşırken dışarısı bizim aldığımızdan bir kat daha fazlasını kazanıyor. Geçen yıl ki hasatla aynı gibiyiz. Muzun üretimi doğumundan mahsulü alışımıza kadar 12 ay süre geçmesi gerekiyor.
Şükürler olsun ki en azından bu bir tropikal meyve olduğu halde Antakya ve Hatay gibi depremde büyük hasar alan bölgede bu mahsulü çıkarmak bizim için bir başarıdır.
Topraklarımız çok iyi verimlidir. Muz, deniz kenarında olan bir mahsul olduğu halde biz bunu şehrin iç kesimlerinde ekip diktiğimizde yine de şükürler olsun ki hasadımızı alıyoruz” ifadelerini kullandı.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)