Hatay’da 6,4 büyüklüğünde deprem!


Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanlığı verilerine göre saat 20.04’te merkez üssü Hatay’ın Defne ilçesinde 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Zeminden 16.74 kilometre derinlikte meydana gelen deprem, Hatay ve çevre illerden de şiddetle hissedildi. 

PEŞ PEŞE ARTÇILAR

Hatay’da büyüklüğü 6 civarında artçılar gerçekleşirken, AFAD saat 20.07’de merkez üssü Hatay’ın Samandağ ilçesi olan 5.8 büyüklüğünde deprem daha meydana geldiğini duyurdu. Deprem, Hatay’ın 6 Şubat depremlerinde büyük hasarın oluştuğu Samandağ ilçesinde meydana geldi. Bu depremden 6 dakika sonra yine Samandağ’da 3.9 büyüklüğünde bir artçı deprem daha meydana geldi. İki artçı sarsıntının derinliği ise yer kabuğunun 7 kilometre altı olarak kaydedildi.

“YER AYAĞIMIZIN ALTINDAN KAYDI”

CNN TÜRK muhabiri Buse Deviren depremi gözyaşıyla anlattı. “İnanılmaz bir deprem oldu. Çadırkentteydik. Buradaki insanlar da çok korktu. Yer bizim altımızdan kaydı. Asla toparlanamadık. İnanılmaz salladık. Herkes çadırlarından fırladı. Sobalar devrildi. Olası bir yangın için tedbir alındı. Volkan da ben de yere düştük. İnsanlar çadılarından fırladı ne yapacağını bilemedi. Çok sert çok sarsıcı bir depremdi. Çok ciddi bir depremdi.

“ARTÇI SARSINTILAR DEVAM EDECEK”

Konuyla ilgili AFAD Deprem Risk ve Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, “Artçı sarsıntılar devam edecek. Bir bölümü 6 ve üzerine çıkabilir. Hasarlı binalara girilmemesi büyük önem taşıyor. Dört ayda kaydettiğimiz deprem sayısını 13 günde kaydettik. Her üç-dört dakikada bir artçı sarsıntı meydana geliyor.” ifadelerini kullanmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir