Hatay Havalimanı’na ilk uçuş yapıldı

Çalışmaların tamamlanmasının ardından İstanbul Havalimanı’ndan havalanan Türk Hava Yolları’nın (THY) TK 3313 sefer sayılı uçağı, Hatay Havalimanı’na ilk uçuşunu gerçekleştirdi.

96 saatte tamamlandı

Çalışmalarla ilgili bilgi veren İGA İstanbul Havalimanı Teknik Hizmetler Genel Müdür Yardımcısı Fırat Emsen, “96 saat zaman diliminde 150 kişilik İGA teknik ekibimiz, 45 adet büyük ve 250 adet küçük onarım noktasını tamir etti. Yaklaşık 5 bin metrekare alanın, dört gün içinde hasarlar giderilerek tekniğine uygun asfalt ve beton malzemelerle yeniden imal edildiğini söyleyebiliriz. Alanda toplamda 50 iş makinemiz görev aldı ve nihayetinde pistimizi onardık ve operasyonlara hazır hale getirdik” dedi.

Yardım götürdü

Pist kontrol uçağının havalimanına sorunsuz bir şekilde iniş yapmasının ardından İstanbul Havalimanı’ndan havalanan THY’ye ait TK-3313 sefer sayılı uçağı, Hatay Havalimanı’na inişini başarılı bir şekilde gerçekleştirdi.

Yardım malzemeleri de götüren uçağın, bölgedeki afetzedeler eşliğinde ilk tahliye uçuşunu da gerçekleştirerek İstanbul Havalimanı’na iniş yapması bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir