Halka arzla hızlı büyüme peşinde

Sermaye piyasalarında; aracılık hizmetleri, kurumsal finansman ve araştırma alanlarında faaliyet gösteren Tera Yatırım, halka arz edilecek.

Şirket, son dönemde gerçekleştirdiği BGC Partners satın alma işlemi sonrasında yurt içi ve yurt dışında kurumsal yatırım alanında hızlı büyüme hedeflediğini açıkladı. Halka arz işlemlerinde son dönemin öne çıkan aracı kurumları arasında yer aldıklarını belirten şirket yetkilileri, 2021 ve 2022 yıllarında 5 halka arz projesini başarıyla gerçekleştirdiklerini, 2023 ve takip eden yıllarda çok sayıda halka arz ve şirket satın alma – birleşme projesini tamamlamayı planladıklarını ifade etti.

Sermayesini artıracak

Tera Yatırım’ın yüzde 100 iştiraki olan Tera Portföy, konvansiyonel portföy yönetim modelinin yanı sıra özellikle tematik GSYF’ler ve GYF projeleri ile büyümeyi hedefliyor. Bu doğrultuda Tera Portföy 2022 yılında ‘Tech Invest’ ve ‘Game Invest’ adı altında 2 farklı GSYF’yi hayata geçirdi.

Tera Yatırım’ın halka arzı için; Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) yapılan başvuru, kurulun 9 Aralık 2022 tarihli SPK bülteninde onaylandı. Tera Yatırım’ın konsorsiyum lideri olarak üstlendiği halka arzda, şirketin ödenmiş sermayesi 37 milyon 500 bin TL’den 52 milyan 500 bin TL’ye artırılacak. Halka arz işlemi sonrası şirketin halka açıklık oranı yüzde 28.57’ye denk gelecek.

Toplanan kesin talebin satışa sunulan pay miktarından fazla olması halinde, ortaklar ek satış yapabilecek. Ek satışın gerçekleşmesi halinde ise halka açıklık oranı yüzde 31.43’e çıkacak.

Halka arzdan sağlanacak fonun tamamının işletme sermayesi ihtiyacı için kullanılacak olması ile şirket, faaliyet alanlarında büyümeye ve işlem hacmini artırmaya yoğunlaşacak. Pay başına 10 TL değer ile yapılacak halka arz işlemi Tera Yatırım liderliğinde kurulan konsorsiyum ile sabit fiyatla talep toplama ve en iyi gayret aracılığı yöntemi ile gerçekleştirilecek.

Halka arzda satışa sunulacak payların yüzde 25’i bireysel yatırımcılara (en fazla 10 bin adet nominal paya kadar), yüzde 15’i yüksek başvurulu yatırımcılara (en az 10 bin 1 adet ve üzeri nominal pay), yüzde 35’i yurt içi kurumsal yatırımcılara, yüzde 25’i ise yurt dışı kurumsal yatırımcılara tahsis edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir