Güneydoğu turu ertelendi miting programı değişmedi

Mehtap Gökdemir – Ayağındaki kırık nedeniyle Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın TBMM Genel Kurulu’ndan dünyaya seslendiği olağanüstü toplantıya katılamayan CHP lideri, milletvekilliği düşürülen Can Atalay için Meclis’te genel görüşme açılmasına yönelik önergenin ele alındığı bir gün sonraki olağanüstü toplantıya ise havalı yürüme botu ile gelmişti. “Basit bir kırık” vurgusu yapılsa da, yaşanan kaza ve sonucu Özel’in yakın tarihli programlarında değişikliğe yol açtı.

‘Ayağını zorlamamalı’

CHP liderinin 22-24 Ağustos tarihlerinde Diyarbakır, Mardin, Batman, Şanlıurfa ve Gaziantep’i ziyareti planlanmıştı. Özel’in, üç günlük ziyaret turu Gaziantep’te üreticilerinin sorunlarını gündeme getireceğini belirttiği “fıstık mitingi” ile sona erecekti. Edinilen bilgiye göre; ayağında oluşan kırık nedeniyle Özel’in, Güneydoğu turu ileri bir tarihe ertelendi. Partili kaynak, “Doktor ayağını çok zorlamamasını söylüyor” dedi. Güneydoğu turunun Diyarbakır, Mardin, Batman ve Şanlıurfa ayakları şimdilik iptal edilirken, planlandığı şekilde 24 Ağustos’ta Gaziantep’te “fıstık” mitinginin yapılacağı belirtildi.

7’inci tematik mitingi

Özel, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından İstanbul’da eğitim, Ankara’da emekli, Rize’de çay, Tekirdağ’da buğday, Gebze’de emek, Giresun’da fındık mitingi düzenlemişti. Gaziantep’teki “fıstık” mitingi, CHP liderinin gerçekleştireceği 7’inci tematik miting olacak.

Meclis Can Atalay için toplantıya çağrılacak

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesi tarafından verilen kararın, Meclis’te doğrudan okutulması için TBMM Genel Kurulu’nu yeniden olağanüstü toplantıya çağıracaklarını söyledi.

Yücel, partisinin MYK toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Milletvekilliğinin düşürülmesi hakkında AYM’nin “yok hükmündedir” kararı verdiği Can Atalay’ın durumuyla ilgili 16 Ağustos Cuma günü, TBMM’de çok önemli bir birleşime tanıklık edildiğini belirten Yücel, “O günkü meclis iradesi şiddetle, kanla sakatlanmıştır. Genel görüşmeden sonuç alınmasına ilişkin umutlarımız tükenmiştir” diye konuştu. Yücel şöyle devam etti: “Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşmesiyle sonuçlanan işlemin yok hükmünde olduğunun TBMM Genel Kurulunda okutulması, Anayasa Mahkemesi kararlarının yasama, yürütme ve yargı organları dahil tüm gerçek ve tüzel kişileri bağladığı, bu nedenle Can Atalay’ın milletvekilliğinin hiç düşmemiş sayılması ve dokunulmazlığını yeniden kazandığının tespit edilmesi gerekmektedir. Anayasa Mahkemesi kararının doğrudan okutulması için meclis genel kurulunun yeniden olağanüstü toplantıya çağrılması sağlanacaktır. Nöbetçi Grup Başkan Vekilimiz önümüzdeki günlerde bir basın toplantısı düzenleyerek yol haritamızın detaylarını paylaşacaktır.”

Deniz Yücel’e Whatsapp şoku

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yücel sosyal medyadan yaptığı duyuruda, Whatsapp hesabının ele geçirildiğini açıkladı. Yücel, “Hesabımdan size gelen mesajların, aramaların ya da diğer iletişimlerin benden gelmediğini ve güvenli olmadığını bilmenizi isterim. Bu süre zarfında lütfen benden gelen hiçbir mesaja itibar etmeyin, linklere tıklamayın ve kişisel bilgilerinizi paylaşmayın” uyarısında bulundu.

‘CHP değişecek, Türkiye de değişecek’

CHP İstanbul İl Başkanlığı, demokrasi, insan hakları ve toplumsal cinsiyet alanında çalışma yürüten sivil toplum kuruluşlarıyla “Tüzük Kurultayı Çalıştayı” gerçekleştirildi. Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen programın açılışında konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu siyasi partilerin demokratikleşmesinin, ülkenin de demokratikleşmesi için önemli bir adım olduğunu belirtti. İmamoğlu, “Bu erimiş ve sıkıntı çeken siyasi partilerin var olduğu ortamda bizim mevcut durumumuzla övünmeye veya gurur duymaya asla tahammülümüz olamaz. Bu gerçeği görerek önümüze bakmalıyız. Geçten yıl partimizin 100. yılını kutladığımız etkinlikte, ‘CHP değişirse Türkiye değişir’ demiştik. Bu anlamda çok net ifade edeyim Cumhuriyet Halk Partisi değişecek ve Türkiye de değişecek. Bu sürecin başka bir sonucu olmaz, olamamalıdır” dedi. / AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir