Güneş, deniz, kum, tatil bitti

İzmir’de Çeşme tatilcilerin uğrak adresi oldu. İlçedeki otellerin doluluk oranı yüzde 100’e ulaşırken, nüfus ise 1 milyonu aştı. Vatandaşlar tatil süresince beyaz kumu ve kükürt bakımından zengin denizi ile dünyaca ünlü Ilıca Plajı’nı doldurdu. Alaçatı Mahallesi ise tatilcilerin buluşma noktası oldu.

Turistlere kaldı

Antalya’da da dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’ndeki yoğunluk göze çarptı. Dokuz günlük Kurban Bayramı tatilinin dün sona ermesinin ardından yerli tatilciler memleketlerinin yolunu tuttu. Tatilde yüz binlerce yerli tatilciyi ağırlayan Konyaaltı Sahili, Antalyalılara ve yabancı turistlere kaldı.

Düzce’nin Akçakoca ilçesindeki plaj ve sahiller doldu. Çuhallı Plajı’na gelen tatilciler, hem denizin hem de güneşin tadını çıkardı. Kapadokya’da da tatilin son günü olmasına rağmen yoğunluk sürdü. Tekirdağ, Şarköy’e tatilciler akın etti. Şarköy Kaymakamı Hakan Kılınçkaya, ilçenin 35 bin olan nüfusunun tatilcilerle 10 katına çıktığını, ilçeye arife gününden itibaren 170 bin araç girişi olduğunu söyledi. Belediye Başkanı Alpay Var da günlük 150 ton çöp topladıklarını, günlük su tüketiminin 80 bin tonu aştığını bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir