Guidetti, ‘Boskovic Türk olsaydı’ dedi ve açıkladı!

Sırbistan başantrenörü Giovanni Guidetti verdiği röportajda hem kendi takımı hem de Türkiye hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Boskovic’in Türk olması halinde yaşayacaklarını anlatan İtalyan başantrenör Melissa Vargas hakkında övgü dolu sözler kullandı.

TÜRKİYE BANA ÇOK ŞEY VERDİ
Uzun süredir orada yaşıyorsunuz ve Sırbistan’da eşiniz nereliyse siz de oralısınız diye bir tabir vardır Kendinizi Türk olarak hissediyor musunuz?
“Bilemiyorum, Ben İtalyan milliyetçisi değilim. Ben kendimi şehirlerle bağlantılı hissediyorum, ülkelerle değil. Mesela insanlara ben İtalyan değilim Modenalıyım şakası yaparım. Türkiye bana çok şey verdi, bu yüzden çok minnettarım. kulüp, harika bir milli takım, işimi, eşimi, kızımı verdi….

Kendimi uluslararası biri olarak hissediyorum. İstanbul’u seviyorum, Modena’yı seviyorum ayrıca Belgrad’ı seviyorum. Tabii ki Türkiye’yi çok seviyorum, orada bulunmaktan mutluyum ama Türk vatandaşlığım yok.”

2019’daki Avrupa Şampiyonası’nda kazanılan madalya için İtalyan başantrenör şunları söyledi: “Türkiye’de kazandığımız madalya da oldukça güzel ve ayrıca zorluydu. Hırvatistan’a karşı neredeyse eleniyorduk, Finlandiya’ya karşı 3-2 kazanmıştık. O yıl VNL’de oldukça iyiydik ama turnuvada pek iyi değildik. İyi bir Avrupa şampiyonası oynamadık ama adım adım finale çıktık.”

VARGAS ÇOK BÜYÜK SIÇRAMA YAPTIRDI
Finalde tiebreakte de öndeydik ama sonra bir anlığına takımın zayıflığı ortaya çıktı. O anda topu atabilecek “o” oyuncumuz yoktu. Türkiye takım halinde oynuyordu, takımın büyüsü buydu. Türkiye ile yaptıklarımızdan mutluyum çünkü oyunu dağıtarak sürekli en tepelerde kalmayı başardık. Ortalarımız 12-15, çaprazımız 20-22 ve smaçörlerimiz 8-10 sayı alıyordu. Büyük bir yıldız olmadan bu yapıyla Ebrar Karakurt sayesinde belli bir noktaya geldiler. Ancak şu an tabii ki Vargas çok çok büyük bir sıçrama yaptırdı. Ama yine de o zaman birçok madalya kazanıyorduk.”

‘BOSKOVIC TÜRK OLSAYDI…’
Türkiye’nin son 20 yılda yaptıkları etkileyici. Çünkü büyük paralar yatıran Vakıfbank, Eczacıbaşı, Fenerbahçe gibi büyük kulüplerle birlikte Galatasaray, THY gibi kulüpler de var. Federasyon voleybol sahaları kurmak için çok çalıştı. Voleybol çok önemli. Boskovic, Türk olsa ve İstanbul’da yaşasaydı, Belgrad’da yaptığını yapamazdı – fotoğraf, imza için her saniye durdurulur, Instagram’da 1 milyon takipçisi olurdu. Türkiye’de voleybol önemli. Federasyon, milli takımın kulüplerle birlikte ilerlemesine izin vererek iyi bir şey yaptı”

DAHA ÇOK ZAFERİM VAR
Guidetti, Vakıfbank ile 27 kupa kazandı, ancak henüz büyük milli turnuvalarda altınının olmamasıyla ilgili: “Şu ana kadar ne kazandığım önemli değil. Şimdiye kadar Sırbistan milli takımıyla hiçbir şey kazanmadım. Bu formayla kazanacağım daha çok zaferim var, olacakları dört gözle bekliyorum” dedi.

“Birçok genç iyi oyuncu var ama ne yazık ki her pozisyonda değil. Smaçör pozisyonunda birçok ilgi çekici oyuncu gördüm. Kockarevic, Mijatovic, Cvetkovic… İkisi bizimle çok antrenman yaptı. Tica pek fizikli değil ama çok iyi. Çok iyi orta oyuncular da gördüm. Kurtagić çok iyi. Ayrıca Osmajic’i çok çok iyi ilgi çekici bir oyuncu. Yani smaçör ve orta pozisyonlarında durum iyi. Boskovic hala çok genç, onu 20 yıldır tanıyormuşum gibi geldiği için nasıl bu kadar genç olduğunu anlayamıyorum. henüz 25 yaşında ve inanılmaz oynuyor. Ancak Taubner ve Zelenovic gibi birkaç iyi yedeğimiz var, ancak yine de gidecekleri çok yol var. “

PASÖR BULMAMIZ GEREKİYOR
Pasör pozisyonunda çalışmak zorundayız. Şu anda sahip olduğumuz iki pasör Maja ve Drca harikalar ama daha ne kadar oynayacaklar ve Paris’ten sonra oynamak isteyip istemeyeceklerini bilmiyorum. Orada iyi birini bulmalıyız. Ana Jaksic bizimle çalıştı, ondan memnunum ama iyi ve kaliteli bir pasör bulmamız gerekiyor. Gördüğüm sayı sınırlı ve kilit bir pozisyon.”

ÇOK TEKLİF ALDIM
Sırbistan, Olimpiyatta altını istiyor; ben de olimpiyatta altını istiyorum. En büyük hayalim bu. Ve buraya gelmemin en önemli sebebi de bu. Çok teklif aldım ama burada Olimpiyat madalyası kazanmak için gerçek bir şansım var. Böylece beni çabuk ikna ettiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir