Gençliğin sırrını 30 dakikada uyumaya borçlu! Enerjik hayat için uyku sürenizi değiştirin

Daisuke Hori’nin alışılmadık uyku düzeni, geleneksel sağlık ve uyku anlayışlarına meydan okuyor. Günde sadece 30 ila 45 dakika uyuyarak nasıl bu kadar enerjik ve dinç kaldığını detaylı bir şekilde açıklayan Hori, aynı zamanda bu yaşam tarzının arkasındaki bilimsel temellere de ışık tutuyor. O halde gelin Hori’nin fiziksel ve zihinsel sağlığını nasıl koruduğunu daha yakından inceleyelim.

UYKUNUN MİKTARI DEĞİL KALİTESİ ÖNEMLİ

Her şey 12 yıl önce başladı. Daisuke Hori, daha fazla aktif saat elde edebilmek için günlük uykusunu kademeli olarak azaltmaya başladı. Hori’nin uyku tekniği, uykunun miktarından ziyade kalitesine odaklanıyor. Açıklamalarında bu yöntem sayesinde, kısa uyku süresine rağmen vücudunu ve zihnini maksimum verimlilikle çalıştırmayı başardığını söylüyor.

YEMEKTEN 1 SAAT ÖNCE SPOR YAPIN

Daisuke Hori, 23.5 saatlik bir gün boyunca sürekli uyanık ve tetikte kalmak için aktif bir yaşam tarzına ve kafein tüketimine güveniyor. Ayrıca yemekten bir saat önce spor yapmanın veya kahve içmenin, uyuşukluğu önlemenin anahtarı olduğunu belirtiyor. Bu yaklaşımı sayesinde, kısa uykusuna rağmen gün boyunca enerjik ve zinde kalmayı başardığını öne sürüyor.

SADECE 26 DAKİKALIK UYKU

Daisuke Hori, “İş hayatlarında sürekli odaklanmaya ihtiyaç duyan kişiler, uzun süreli uykudan ziyade yüksek kaliteli uykudan daha fazla fayda sağlarlar. Örneğin, doktorlar ve itfaiyeciler daha kısa dinlenme sürelerine sahip olmalarına rağmen yüksek verimliliklerini koruyabilirler” diyor. Hori ayrıca, günde sadece 26 dakika uyuyarak, yorgunluk hissetmeden, tamamen dinlenmiş ve enerjik bir şekilde uyandığını da iddia ediyor.

KISA UYUYANLAR EĞİTİM DERNEĞİ

Daisuke Hori’nin 2016 yılında Japonya Kısa Uyuyanlar Eğitim Derneği’ni kurarak, 2 bin 100’ün üzerinde kişiye ultra kısa uyuma yöntemini öğrettiği biliniyor. Ayrıca Hori, kısa uyku yaşam tarzını benimsemek isteyenlerin genel yaşam tarzlarını da gözden geçirmeleri gerektiğini vurguluyor. Kendi günlük rutiniyle örnek veren Hori, kahvaltısını yaparken ve işe giderken aynı zamanda spor yaparak enerjik bir yaşam sürdüğünü belirtiyor.

MÜKEMMEL RUH SAĞLIĞI

Daisuke Hori, öğrencilerinden birinin dört yıl önce uykusunu azaltmaya başladığını ve günde sekiz saatlik uyku süresini sadece 90 dakikaya düşürdüğünü de aktarıyor. Bu dönemde, öğrencisinin cildinin ve ruh sağlığının mükemmel durumda olduğunu belirtiyor. Hori, öğrencisinin bu dönüşüm sürecinde yalnızca uyku süresini kısaltmakla kalmayıp, aynı zamanda genel yaşam tarzını da optimize ettiğini vurguluyor.

6 SAATTEN AZ UYKU CİDDİ TEHLİKELER ARZ EDİYOR

Hori’nin bu sıra dışı yaşam tarzı, sağlıklı yaşam ve spor dünyasında birçok kişinin dikkatini çektiği gibi, uzmanlar arasında da tartışmalara neden oluyor. Amerikalı Göğüs Hastalıkları Ve Uyku Uzmanı Dr. Thomas Kilkenny, Hori’nin iddialarını şüpheyle karşılıyor. Dr. Kilkenny, “Bu kişinin günde sadece 90 dakika uyuduğuna inanmak benim için oldukça zor. Bu durum imkânsız gibi görünüyor. Uyumanın tam olarak neden gerekli olduğunu henüz bilmiyoruz, ancak uyku eksikliğinin zihin ve beden üzerinde son derece olumsuz etkiler yarattığı iyi biliniyor” diyor.

UYKU EKSİKLİĞİ ÖLÜME YOL AÇABİLİR

Dr. Thomas Kilkenny, Hori’nin iddialarına ilişkin endişelerini daha da belirginleştiriyor. Kilkenny, “Uyku eksikliğinin sürekli hale gelmesi ölümcül sonuçlar doğurabilir. Uyku yoksunluğu, tarih boyunca bir işkence biçimi olarak yasaklanmıştır. Bir insan, yeterli uyku olmadan düzgün bir şekilde işlev göremez. Bu beyefendinin hikayesinin doğru olduğundan şüpheliyim ve uykusuzluk kesinlikle yaşam beklentisini artırmayacaktır” şeklinde açıklama yapıyor. Ayrıca, Kilkenny, uzmanların yetişkinler için her gece yedi ila dokuz saat uyumasını önerdiğini belirtiyor. Altı saatten daha az uyumanın kilo alımı, obezite, diyabet, hipertansiyon, kalp hastalığı, felç ve depresyon gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini vurguluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir