Geçmeyen meyve lekelerini silip süpürüyor! Kıyafetler ilk günkü gibi oluyor

Meyve lekelerini başarıyla çıkarmanın anahtarı hızlı davranmaktır . Bir leke ne kadar uzun süre kalırsa, çıkarılması o kadar zor olur. Leke katı bir şekilde duruyorsa önce o katı parçaları alın. Ardından, fazla suyu kumaş liflerine itmeden emmek için lekeyi nazikçe silmek (ovmamak) için temiz bir bez veya kağıt havlu kullanın.

Lekeli bir giysiyi temizlemeden önce, giysinin etiketini veya kumaş bakım talimatlarını kontrol ederek, giysinin zarar görmesini önleyin.

Fazla suyu emdikten sonra lekeli kumaşı soğuk akan suyun altına tutun. Suyun kumaşın arka tarafından akmasını sağlayarak renkleri kumaşın içine değil dışına itin. Lekeyi sabitleyebilecek sıcak sudan kaçının.

Leke kuruysa, ön işlem için sulandırılmış bir sıvı çamaşır deterjanı veya leke çıkarıcı uygulayın. Parmaklarınızla veya yumuşak kıllı bir fırçayla kumaşa nazikçe yedirin ve durulamadan önce 10-15 dakika bekletin.

Limon suyu doğal bir ağartma maddesidir. Güneş ışığıyla birleştiğinde, meyve lekelerini çıkarmada etkili olabilir. Lekeye taze limon suyunu doğrudan lekenin üzerine sıkarak ve bölgeyi iyice doyurarak ön işlem uygulayın.

Beş dakika sonra, giysiyi birkaç saat boyunca doğrudan güneş ışığına düz bir şekilde serin. UV ışınları ve güneşten gelen limon suyunun birleşimi lekeyi parçalayacaktır. Güneşe maruz kaldıktan sonra, kumaşı soğuk suyla durulayın ve her zamanki gibi yıkayın.

Bu yöntem, renkli giysileri ve çarşafları ağartabildiği için beyaz giysilerdeki meyve lekelerini çıkarmak için en iyi yöntemdir.

Sirkenin asitliği, karbonatın aşındırıcı özellikleriyle birleşince mükemmel bir leke çıkarıcı olur.

Beyaz sirke ve karbonatı bir macun haline getirin. Meyve lekesine uygulayın ve yaklaşık 30 dakika bekletin. Kumaşı soğuk suyla durulayın. Sonra yıkayın ve gerekirse işlemi tekrarlayın.

Bu yöntem pamuklu ve keten kumaşlardaki meyve lekeleri için iyi sonuç verir ancak hassas ipek ve yünlü kumaşlarda kullanılmamalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir