Gazeteci Adem Metan, deprem sonrası balkondan ezan okuyan Serkan Sincan ile bir araya geldi


Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin ardından yaralar hızla sarılmaya başlandı.

Geniş bir coğrafyada hissedilerek 11 ili enkaza çeviren depremlerde, yıkılan binlerce bina 45 binin üzerinde vatandaşlara mezar oldu.

Bugün 26’ncı güne girilen asrın afetinde, hayat yavaş yavaş normale dönmeye başladı.

Sahada hummalı çalışmalar yürütülürken deprem bölgesinde çekilen görüntüler sosyal medyada gündem oluyor.

Deprem sonrası balkondan ezan okudu

Bunlardan biri de Serkan Sincan.

Deprem sonrası enkaza dönen kentte iş yerinin balkonundan ezan okuyan Sincan, sosyal medyada sıkça izlenmişti.

Afetin olduğu ilk andan itibaren depremin vurduğu illerdeki çalışmaları aktaran Gazeteci Adem Metan, Serkan Sincan ile de bir araya geldi.

“Senin o yaktığın ışıkla birlikte buradaki birçok ışık yanmaya başladı”

Kayıt altına alınan sohbette şu ifadelere yer verildi:

Adem Metan

Serkan abi insanlar farklı farklı hikayelerini sosyal medyada paylaşıyorlar. Birçok ışık vardır hepsi söner, geride kalan tek bir ışık, o alanın tamamen kararmadığını gösterir. Sen de buradaki kalan son ışıktın. Senin o yaktığın ışıkla birlikte buradaki birçok ışık yanmaya başladı. Birçok esnaf hareketlenmeye başladı. büyük depremden sonra buradaki ilk ezanı okuyan kişi sendin dükkanının balkonundan. ‘Buradaki ilk ezan bize nasip oldu’ dedin. Ne hissettin?

“Burası sessiz ve ezansız durunca da hiç çekinmeden çıktım okudum”

Serkan Sincan da şu ifadeleri kullandı:

Bizim çocukluktan beri yetişmemiz, aldığımız terbiye; bayrak inmez, ezan susmaz ya da ezan susmaz bayrak inmezdi. Bu bayrağım her milli bayramda asılır buraya. Önce bayrağımızı astık, arkasından ezanın sustuğunu gördüm. Bütün camileri dolaştım hiçbir hoca yok. Bir tane hoca gördüm 3’üncü gün sevindim. Burası sessiz ve ezansız durunca da hiç çekinmeden çıktım peygamberimiz zamanındaki gibi sesimi mümkün olduğunca duyurmaya çalıştım.

Dükkanımız hala açık değil. Enkazlardan kendi sıramıza sıra gelmedi. Birileri gelip bir şeyler almak isterse siftahımızı açıyoruz. Yurt dışından şu an bize para gönderip sonra biz gelince alırız diyenler var. Çok iyi bir yardımlaşma var. Umarım sürer.

Metan, dükkanın önünde bulunanları sayarak; “Sincan’a burada Türk bayrağımız var, Mustafa Kemal Atatürk’ün portresi var, ayetimiz var, Barış Manço’nun bir kataloğunu gördüm, eski bir radyo var.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir