Galatasaray’ın yıldızına övgü yağdırdı! ‘Mucize adam’

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu ilk maçında Molde deplasmanından 90+4’üncü dakikada bulduğu golle 3-2 galip ayrıldı. Sarı-kırmızılılar, İstanbul’da oynanacak rövanş öncesi tur kapısını araladı. Galatasaray’ın zaferini spor yazarları kaleme aldı.

Milliyet Gazetesi’nin usta kalemlerinden Osman Şenher, sarı-kırmızılıların performansını kaleme aldı. Galatasaray’ın galibiyetinde önemli rol oynayan tecrübeli futbolcu övgü topladı.

İşte Molde – Galatasaray maçının ardından yapılan değerlendirmeler…

MUCİZE ADAM HARİKALAR YARATIYOR / OSMAN ŞENHER

Galatasaray için Molde karşılaşması tarihi bir maçtı. Uzun seneler sonra, bu turu atlarsa Şampiyonlar Ligi’ne kalacak. Ayrıca ekonomik olarak da rahat bir nefes alacak. Yalan yok dün gece ilk 20 dakika yüreğimiz ağzımıza geldi. Molde iyi bir takım. Herşeyden önce fizik gücü mükemmel. Ligleri sezon ortasına gelmiş, bütün futbolcuları formda.
Hücuma çıktıkları zaman en az dört futbolcuyla rakip kaleye gidiyorlar. Sağdan soldan bütün ortaları tehlikeli oldu. Muslera kalesinde devleşti, Abdülkerim harika bir futbol oynadı, buna rağmen belki sarı-kırmızılılardan bile daha çok gol pozisyonuna girdiler. Yunus bilhassa ilk yarı çok yaratıcıydı. Oliveira’nın attığı golde faul aldı. Icardi’nin attığı golde ise ortasını yaptı.

Icardi’ye parantez açmak istiyorum. Gerçekten mucize adam. O kadar zor pozisyonda topa vurdu ki, onu kolay kolay bir futbolcunun filelere göndermesi mümkün değil. Aynı Icardi, Mertens’e verdiği bir topuk pasıyla al da at dedi, Belçikalı futbolcu iyi vuramadı, top direğin dibinden dışarı gitti. Üçüncü golde ise topu aldı, sürdü, kafasını kaldırdı, Midtsjö’ye al da at dedi ve takımına galibiyeti getiren golü attırdı. Gerçekten bu Arjantinli futbolcu çok özel bir insan. Santrforlar bencil olur, Icardi ise ‘ben atsam da atmasam da yeter ki takımım galip gelsin’ düşüncesinde olan bir topçu. Başkan Özbek’i ‘Icardi’ye bu kadar para verilir mi?’ diye eleştirenlere soruyorum. Yıldız futbolcu aldığı bu paraları hak ediyor mu, etmiyor mu!

Gecenin iyi ismi Yunus harika bir gol attı. Hakem bir pozisyon geriye geldi, Mertens rakibinin ayağına bastı diye faul vererek golü iptal etti. Mertens’in iki hatası takımını iki golden etti. Turu dün gece de atabilirlerdi. Yunus’a sözüm yok, genç futbolcunun yurt dışına transfer olacağını söylüyorlar. Ofansif olarak çok başarılı. Ama sağ çizgide önde oynayan bir futbolcu, günümüzün futbolunda defansına da yardım etmeli. Yunus’un da zayıf tarafı bu. Ve bu yüzden Molde, Galatasaray’ın sağ tarafını kullanarak çok tehlikeler yarattı.

Aynı şekilde Kerem Aktürkoğlu da Angelino’ya yardım etmeyince, rakip sol taraftan da Cim Bom’u çok hırpaladı. Berkan mücadele ediyor. Torreira olmayınca Berkan’ın da yüzde ellisi gidiyor. Bir ara ellerini kollarını sallayarak Galatasaray’ın orta sahasını geçerek yüreğimizi ağzımıza getirdiler. Demek ki Torreira bu takımın kalbi. Bu maçın rövanşında cezası bir maça indirilen Uruguaylı futbolcunun sahada olması iyi olacak.
Sonuçta rövanş zor geçecek olsa da Galatasaray daha kaliteli olan taraf. Bir de buna elli bin taraftarı eklerseniz, bir mucize olmadığı takdirde mutlaka bu takım Devler Ligi gruplarına adını yazdıracak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir