Galatasaray’dan kampta ilk zafer! Aslan, Toulouse’u devirdi

Galatasaray, Antalya kampını galibiyetle kapattı.

Dünya Kupası için verilen arada 5. hazırlık maçını oynayan Cim-Bom, Fransız ekibi Toulouse’u 2-1 yendi. Sarı-kırmızılılar, bundan önce oynadığı 4 karşılaşmadan 3 yenilgi, bir beraberlik çıkarmıştı.

Aslan’da Barış Alper Yılmaz performansı ile dikkat çekti. Sarı-kırmızılıların ön alan baskısı ve topu rakipten geri kazanma süresinin kısa oluşu gözlerden kaçmadı. Böylece Okan Buruk’un ekibi hazırlık maçlarındaki olumsuz görüntüsünü dün akşam sildi. Antalya kampa mutlu bitti.

Barış Alper ile maçın başında gole yaklaştı sarı-kırmızılılar. 29’da Barış Alper’in kafa vuruşu direkten döndü. 41’de kazanılan serbest vuruşta Nicolaisen, Toulouse’u öne geçirdi: 0-1.

45+4’te ise penaltıdan Gomis eşitliği sağladı: 1-1.

60’ta Mertens’ten harika bir frikik golü geldi: 2-1.

‘Ne kininiz varmış’

Toulouse, hatalı bir kararla faul kazandı ve devamında 1-0 öne geçti. Gol sonrası Okan Buruk, hakeme, “Ne kininiz varmış Galatasaray’a? Hazırlık maçında bile aynısını yapıyorsunuz” diye isyan etti. Ancak Buruk, maç sonrası hakemden özür dilediğini söyledi.

‘Hedefimiz ligde şampiyon olmak’

Galatasaray, Teknik Direktörü Okan Buruk, genel olarak iyi bir hazırlık maçı olduğunu söyledi, “Oyun anlamında dominant olan takım bizdik. Çok pozisyona giren, gol atmaya çalışan, 2-1’i yakalayan ve ondan sonra net pozisyonlar üreten, topa sahip olan bir takımdık. Sakatlıktan ve milli takımlardan dönen oyuncularımız bugün ilk defa süre aldı. Onların süre alması da bizim için çok önemliydi” diye konuştu.

Buruk, “Ligin başlamasına çok az bir süre kaldı. Bugünkü oyun, ciddiyet ve konsantrasyon bizi çok mutlu etti. Bunu aynı şekilde devam ettireceğiz. Taraftarların bizden beklentisini biliyoruz. Araya girerken onların damaklarında bir tat bıraktık, bu tadı devam ettirmek istiyoruz. Hedefimiz ligde şampiyon olmak ve Türkiye Kupası’nı kazanmak. Bu hedefler doğrultusunda ciddi sınavlar başlıyor. Biz de geniş kadromuzla buna hazır olacağız” ifadelerini de kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir