Futbolun durmaya niyeti yok

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Süper Lig’in 3-4 Mart’tan itibaren devam etmesini planladıklarını açıkladı.

TFF ve Kulüpler Birliği Vakfı toplantısının ardından Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile birlikte açıklamalarda bulunan Büyükekşi, “Bu hafta oynanacak maçlarımızı önümüzdeki haftaya ertelemiştik. Acımız çok büyük. Onun için bugün itibarıyla maçlarımızı 3-4 Mart tarihinden itibaren başlatma kararı aldık” dedi.

Başkan Büyükekşi, Atakaş Hatayspor ve Gaziantep FK’nın ligden çekilmeyi istemesi halinde, iki kulübün haklarının baki kalma kaydıyla lige 17 takımla devam edeceklerini bildirdi. TFF Başkanı, “Hatayspor bugün yazı gönderdi. Bu sezon maçlarını oynamayacağını bize bildirdi. Gaziantep FK da ligden çekilmek isterse bu iki kulübümüzün hakları baki kalmak kaydıyla 17 takımla yola devam etmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Planın henüz kesinlik kazanmadığını da aktaran Mehmet Büyükekşi, “Hatayspor ile Gaziantep’in ligden çekilmesi durumunda sezon sonu Süper Lig’den 4 yerine 2 takım küme düşecek. 1. Lig’den 3 takım gelecek. O zaman Süper Lig önümüzdeki sezon 20 takımla devam edecek” diye konuştu. Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, yaşanan büyük felaket nedeniyle sorumluluk almak durumda olduklarını bildirdi.

Bu arada erteleme maçlarının da 3-4 Mart’tan daha ileri bir tarihte oynatılacağı kaydedildi.

Milliyet rehber oldu

TFF’nin hafta başında tüm profesyonel maçları 17-18-19-20 Şubat tarihlerinde oynatma kararı alması eleştiri toplarken, Milliyet’in manşetleri kamuoyunda ses getirdi. Tepkileri dikkate alan TFF ve Kulüpler Birliği maçların 3-4 Mart’a kadar ertelenmesi konusunda görüş birliğine vardı.

Bin konteynerlik mahalle kurulacak

Başkan Mehmet Büyükekşi, TFF ve Kulüpler Birliği Vakfı iş birliğiyle deprem bölgesine 1000 konteynerlik mahalle kurma kararı aldıklarını müjdeledi.

Büyükekşi, enkaz altındaki Hataysporlu Christian Atsu’nun durumuyla ilgili olarak ise “Hatayspor başkanımız ile görüştük. Siyahi bir kişinin enkaz altından kurtulduğunu ancak Christian Atsu mu, değil mi bilmediğini söyledi. Tam bir netlik yok. İnşallah çıkarılan kişiler arasındadır” açıklamasını yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir