Fransa’da zafer Max Verstappen’in

Formula 1’de sezonun 12. yarışı Fransa’da koşuldu. Mücadeleye ikinci sıradan başlayan Red Bull pilotu Max Verstappen, etabı birinci sırada tamamladı. Pilotlar klasmanı lideri olan Hollandalı sürücü, en yakın takipçisi olan ve bu yarışa pole pozisyonundan başlayan Charles Leclerc’in 18. tur esnasında bariyerlere girmesiyle genel klasmandaki puan tablosunda farkı açtı.

Mercedes’in pilotları iki ve üçüncü sırayı alarak podyumu tamamlayan isimler oldular. Lewis Hamilton ikinciliği elde ederken, George Russell ise üçüncü sırayı aldı. Formula 1’in önemli pilotu Britanyalı Hamilton, bu sonuçla 187. kez podyuma çıkma başarısı gösterdi. Aracının kontrolünü sağlayamadığı için yarış dışı kalan Ferrari pilotu Leclerc’in takım arkadaşı Carlos Sainz ise yarışı beşinci bitirdi.

Verstappen’in bu sezon yedinci yarış zaferine ulaştığı Fransa’da yarış dışı kalan bir isim daha oldu. 50. turda otomobilini kenara çeken Zhou Guanyu yarışa veda ederken sanal güvenlik aracı bu sırada devreye girdi. Markalar klasmanında Red Bull ilk sıradaki yerini korudu, Ferrari ile arasını biraz daha açtı. Formula 1’de sıradaki yarış olan Macaristan Grand Prix’si gelecek hafta sonu düzenlenecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir