Fırına atınca çıtır çıtır oluyor! Fast food’a taş çıkartan tarif, daha sağlıklı

Fırında patates kızartmak hem pratik hem de lezzetli atıştırmalıklardan biridir. Derin tavada kızartılan patateslerin zamanlaması ayarlanmadığında fazla çıtır hale gelebilir. Fırın teknikleri sayesinde dışı kıtır, içi yumuşak bir patates hazırlayabileceksiniz.

Fırında hazırlanan patates kızartması klasik kızartmaya göre daha hafif ve sağlıklı bir alternatiftir. Tek yapmanız gereken fırınlanmış patates kızartmasının bazı püf noktalarına dikkat etmek. İşte hazırlanışı ve dikkat edilmesi gerekenler.

Malzemeler

– 4 adet büyük boy patates
– 2 yemek kaşığı zeytinyağı
– Tuz, karabiber, baharatlar

Yapılışı

İlk olarak patatesleri yıkayıp kabuklarını soyun. Ardından istediğiniz şekilde doğrayabilirsiniz. Genellikle klasik patates kızartması şeklinde dilimler tercih ediliyor. Ancak fırın versiyonu olduğu için daha kalın dilimler yapabilirsiniz.

Dilimlediğiniz patatesleri bir kaseye alın ve üzerine zeytinyağı, tuz, karabiber, diğer baharatları ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra her tarafının yağ ve baharatlarla kaplı olmasına dikkat edin. Ardından fırını 220 dereceye ayarlayıp ısınmasını bekleyin.

Fırın kağıdını tepsiye yerleştirip patatesleri dökün. Dilimlerin tek sıra halinde yerleştirilmesi pişirirken olası sorunları önleyecektir. Böylece patateslerin hepsi, eşit şekilde pişer. 30-35 dakika pişirin.

Patates dilimleri altın rengine ulaşana kadar fırında tutabilirsiniz. Altının daha geç piştiğini düşünüyorsanız sürekli olmayacak şekilde çevirebilirsiniz. Eşit şekilde kızardıktan sonra çıkarıp bir süre soğumasını bekleyin. İlk çıktığında fazla sıcak olabilir.

Fırından çıkardığınız patates kızartmalarını sıcakken servis edebilirsiniz. İsteğe bağlı sağlıklı soslar veya baharatlar kullanabilirsiniz. Taze doğranmış maydanoz ve rendelenmiş peynir yanına çok yakışacaktır. Afiyet olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir