Finansal hizmetler güven endeksi, ekimde azaldı

TCMB’den yapılan açıklamaya göre; Finansal Hizmetler Anketi Sonuçları, finansal sektörde faaliyet gösteren 155 kuruluşun yanıtlarının ağırlıklandırılıp, toplulaştırılmasıyla elde edilerek değerlendirildi. Bu kapsamda FHGE, eylül ayına göre 2,5 puan azalarak 164,3 seviyesine indi. Endeksi oluşturan anket sorularına ait yayılma endeksleri incelendiğinde; son 3 aydaki iş durumunun FHGE’yi artış yönünde etkilediği, son 3 aydaki hizmetlere talep ile gelecek 3 aydaki hizmetlere talep beklentisinin ise FHGE’yi azalış yönünde etkilediği görüldü.

Son 3 ayda iş durumunda iyileşme olduğu yönündeki değerlendirmeler, eylül ayına kıyasla güçlendi. Son 3 ayda hizmetlere olan talepte artış olduğu yönündeki değerlendirmeler ile gelecek 3 ayda hizmetlere talepte artış olacağı yönündeki beklentiler ise zayıfladı. Son 3 aydaki istihdamda artış olduğunu bildirenler ile gelecek 3 aydaki istihdamda artış olacağını bekleyenler lehine olan seyir, bir önceki döneme kıyasla güçlendi.

Karlılığa ilişkin değerlendirmelere göre, son 3 aydaki karlılıkta artış olduğunu bildirenler ile gelecek 3 aydaki karlılıkta artış olacağını bekleyenler lehine olan seyir bir önceki döneme kıyasla zayıfladı. Yurt içi piyasalardaki rekabet gücünde son 3 ayda iyileşme olduğu yönündeki değerlendirmeler ile gelecek 3 ayda iyileşme olacağı yönündeki beklentiler güçlendi. Yurt dışı piyasalardaki rekabet gücüne ilişkin olarak, son 3 ayda iyileşme olduğu yönündeki değerlendirmeler bir önceki döneme göre zayıfladı, gelecek 3 ayda iyileşme olacağı yönündeki beklentiler ise arttı. (DHA)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir