Filenin Sultanları rotasyonla kazandı!

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Japonya’da düzenlenen Paris 2024 Olimpiyat Elemeleri’nde B Grubu’ndaki ikinci maçında Bulgaristan’ı 3-0 mağlup etti ve 2’de 2 yaptı. Hande, Derya, Aslı, Gizem, Cansu gibi ilk maçta oynamayan isimlerin görev aldığı mücadeleyi ilk maçın yıldızları Ebrar ve Zehra kenardan takip etti. 

Türkiye tıpkı set vermediği Porto Riko karşısında olduğu gibi Bulgaristan karşısında açılışta geriye düştü. 5-4’te ilk kez öne geçen Sultanlar’da, Avrupa Şampiyonası’nda en iyi blok performansına sahip smaçörlerden olan ve maçı 12 sayıyla tamamlayacak Hande Baladın blok özelliğini bu bölümde yine konuşturmaya başladı. 

Derya’nın blokları ve Aslı’nın da ekstra smaç katkılı performanslarıyla fark gittikçe açıldı. Vargas’ın rakip bloğundan dönen topu ayağıyla çıkarması, yerden çabucak kalkarak vurduğu smaçla skoru 17-14’e taşıyan sayıyı alması, karşılaşmanın en ilginç anlarından birisini oluşturdu. Milliler seti 25-20 kazandı. 

İkinci set ilkine benzer bir görüntüde karşılıklı sayılarla başladı. Gizem’in savunmadaki başarılı manşetleri, Derya’nın üst üste gelen smaçları, erken bölümlerin öne çıkan performanslarıydı. İlk sette altı blokla file önünde etkili olan Filenin Sultanları, bunu takım halinde başarıyla ikinci sette de uyguladı, Vargas da bloklarıyla takım savunmasının bir parçası oldu. Türkiye, 19-15’te ilk kez dört farkla öne geçtiği seti 25-19’da sonlandırdı. 

Bulgaristan maçının Porto Riko karşılaşmasına benzeyen bir diğer yanı da üçüncü setin görünümü oldu. Rakibin ilk iki sette kendisini az da olsa zorladığı temsilcimiz, üçüncü sette çok rahat bir görüntü çizdi, 25-15’le maça nokta koydu. Türkiye üçüncü maçında salı günü Peru ile karşı karşıya gelecek. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir