Fenerbahçe’nin transfer listesindeki Tete dünyaları istedi! Detaylar ortaya çıktı

İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe, yaz transfer sezonuna hızlı bir giriş yaptı. Yıldız futbolcuları kadrosuna katarak dikkatleri üzerine çeken sarı-lacivertliler, Brezilyalı futbolcu Tete’yi de transfer etmek için yoğun mesai harcıyor. Shakhtar Donetsk forması giyen 23 yaşındaki oyuncunun, Fenerbahçe’den istediği inanılmaz talepler orta çıktı. İşte haberin detayları…

MERT MÜLDÜR’DEN 4 YILLIK İMZA

Gelecek sezon transfer çalışmalarına devam eden Fenerbahçe, savunma hattına önemli bir takviyede bulundu. Sarı-lacivertli ekip, transfer görüşmeleri için İstanbul’a getirdiği milli futbolcu Mert Müldür ile 4 yıllık sözleşme imzaladığını açıkladı.

MIHA ZAJC İLE YOLA DEVAM

İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe’de Miha Zajc’ın sözleşmesi 3 yıl uzatıldı. Sarı-lacivertlilerden yapılan açıklamada, “Kulübümüz, 2018-2019 sezonundan bu yana formamızı giyen Sloven milli futbolcu Miha Zajc’ın sözleşmesini 3 yıl uzattı. Başarılı orta saha oyuncusu, 2025-2026 sezonunun sonuna kadar Futbol A Takımımızın formasını giyecek. Kulübümüzde gerçekleştirilen imza töreninde Yönetim Kurulu Üyemiz Selahattin Baki ile Sportif Direktörümüz Mario Branco da hazır bulundu” denildi.

İSTANBUL’A DAVET ETTİLER

Fenerbahçe, kanat transferi için arayışlarını sürdürürken Tete’yi gündemine almış ve ilk temas kurulmuştu. O dönem İskoç ekibi Cetic’in de çok istediği 23 yaşındaki yıldızın menajeri Pablo Bueno, oyuncusuna İngiltere’den bir takım bulmak için bu ülkeye gitmişti. Sarı-Lacivertliler de teması kesmişti.

Ancak Bueno, Premier Lig’den istediği teklifi alamadı. Bunun üzerine Brezilyalı menajer, Fenerbahçe Yönetimi’ne mesaj göndererek, “Oyuncumla hâlâ ilgileniyorsanız görüşebiliriz” mesajını gönderdi. Sarı-Lacivertliler de Tete ve Pablo Bueno’yu İstanbul’a davet etti.

NASIL BOŞA ÇIKTI?

Tete, şu anda aslında Shakhtar’ın oyuncusu. Ancak Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle FIFA, Oyuncuların Statüsü ve Transferleri Yönetmeliği’nin 7. ekinde düzenlemeye gitmişti. Buna göre bu iki ülkedeki yabancı futbolculara, 2024’ün haziranına kadar sözleşmelerini askıya alma hakkı tanındı.

TETE, DÜNYALARI İSTEDİ

Shakhtar Donetsk ile sözleşmesini sonlandıran ve Fenerbahçe ile masaya oturan Tete’nin sarı-lacivertlilerden talepleri ortaya çıktı. Yağız Sabuncuoğlu’nun haberine göre, 23 yaşındaki futbolcu, Fenerbahçe’den 10 milyon imza parası ve yıllık 6 milyon euro maaş istedi.

SATIŞTAN PAY İSTİYOR

Brezilyalı yıldız, bu taleplerinin yanı sıra bir sonraki satışından da kendisine yüzde 30 pay istedi. Fenerbahçe ise genç futbolcuya 2.5 milyon euro maaş önerisinde bulundu. Sarı-lacivertliler, Tete ile bir kez daha masaya oturacak ve anlaşma zemini arayacak.

Gremio altyapısında yetişen Tete, 2018-2019 sezonunda 15 milyon euroluk bedelle Shakhtar Donetsk’e imza attı. Tete daha sonra Olimpik Lyon ve Leicester City’de kiralık olarak forma giydi. 23 yaşındaki oyuncunun güncel piyasa değeri 25 milyon euro.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir