Fenerbahçe’den Mario Pasalic operasyonu! Transfer teklifinin ayrıntıları ortaya çıktı

İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe’de kurmaylar transfer çalışmalarına hız verdi. Sarı-lacivertliler bu doğrultuda orta saha kurgusuna takviye yapma kararı aldı. Fenerbahçe’de orta saha kurgusuna takviye edilmesi planlanan oyuncular arasında Mario Pasalic’in de yer aldığı öne sürüldü.

Süper Lig devinin başarılı oyuncu için Atalanta ile görüşmelere başladığı iddia edildi. Sarı-lacivertlilerin, Mario Pasalic için teklif ettiği rakam duyuruldu. İşte transfer haberinin ayrıntıları…

DZEKO’DAN İKİ YILLIK İMZA

Fenerbahçe’de gelecek sezon adına takım katılan ilk isim Edin Dzeko oldu. Sarı-lacivertliler, Inter’den ayrılan 37 yaşındaki oyuncuyu kadrosuna dahil etti. Fenerbahçe’den yapılan açıklamada, Edin Dzeko ile 2 yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi.

Sarı-lacivertliler, Bosna Hersekli santrforun maliyetini Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirdi. Fenerbahçe’den yapılan açıklamada Edin Dzeko’nun yıllık 4 milyon 200 bin euro garanti ücret alacağı kaydedildi.

RYAN KENT TAKIMA KATILDI

Süper Lig devinde kanat rotasyonuna Ryan Kent dahil edildi. Sarı-lacivertliler, 26 yaşındaki yıldızla anlaşma sağladı. Rangers’tan ayrılan Ryan Kent ile 4 yıllık sözleşme imzalandı. Süper Lig devinin yeni transferinin güncel piyasa değeri 9 milyon euro.

ARDA GÜLER, REAL MADRİD’DE

Fenerbahçe’de altyapıdan yetişen ve performansıyla dikkat çeken Arda Güler, Real Madrid’in yolunu tuttu. 18 yaşındaki milli futbolcu, İspanyol deviyle 6 yıllık sözleşme imzaladı. Fenerbahçe’nin Arda Güler transferinden elde ettiği bonservis geliri netlik kazandı.

Real Madrid’in Arda Güler için Fenerbahçe’ye 20 milyon euro bonservis bedeli ödeyeceği belirtildi. Sarı-lacivertlilerle yapılan anlaşmada 10 milyon euroluk bonus maddesinin yer aldığı aktarıldı. Öte yandan Real Madrid’in bir sonraki satıştan Fenerbahçe’ye yüzde 20 pay vereceği kaydedildi.

MARIO PASALIC GÜNDEMDE

Arda Güler’in Real Madrid’e transfer olması ve Miha Zajc’ın henüz yeni sözleşme imzalamaması sonrası Fenerbahçe’de kurmaylar orta saha kurgusuna takviye yapma kararı aldı. Sky Sports’un haberine göre; sarı-lacivertliler, Atalanta forması giyen Mario Pasalic’i gündemine aldı.

Sarı-lacivertlilerin, Hırvat oyuncu için Serie A ekibine sunduğu teklif belli oldu. Fenerbahçe’nin Mario Pasalic için Atalanta’ya 15 milyon euroluk teklifte bulunduğu vurgulandı. Fenerbahçe’nin teklifine Atalanta’nın sıcak baktığı kaydedildi.

Atalanta’nın teklife sıcak bakmasına rağmen Mario Pasalic’ten beklenen yanıtın gelmediği vurgulandı. Hırvat futbolcunun Fenerbahçe’nin teklifini reddettiği belirtildi.

28 yaşındaki orta saha geride kalan sezonda Atalanta formasını 33 maçta giydi. Mario Pasalic bu müsabakalarda 5 gol atma başarısı gösterdi. Hırvat futbolcu aynı zamanda 2 asist üretti. Atalanta ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2025’te bitecek Mario Pasalic’in güncel piyasa değeri 20 milyon euro.

Hajduk Split altyapısında yetişen Mario Pasalic daha sonra Chelsea, Elche, Monaco, Milan, Spartak Moskova ve Atalanta formaları giydi. Atalanta, 2020-2021 sezonu başında tecrübeli futbolcu için 14 milyon 500 bin euro bonservis bedeli ödedi. Hırvatistan Milli Takımı’nda 54 maça çıkan Mario Pasalic, 8 gol atma başarısı gösterdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir