Fenerbahçe’den Enner Valencia kararı! Dünya Kupası’nı sallamıştı

Enner Valencia, sezona fırtına gibi başladı. Ekvadorlu yıldız, 12 maçta attığı 13 gol ve yaptığı 4 asistle Süper Lig ’e damga vurdu. 33 yaşındaki forvet, Avrupa Ligi’nde de 2 kez ağları sarstı. Valencia, son derece formda bir şekilde gittiği Dünya Kupası’nda da daha ilk maçında kalitesini konuşturdu.

Tecrübeli oyuncu, Katar filelerini 2 kez sarsarak Dünya Kupası’nda adından en çok söz ettiren isim oldu. Dev turnuvada daha ilk maçında sergilediği performansla transfer piyasasında da ön plana çıkan Enner Valencia için Fenerbahçe Yönetimi harekete geçti.

VALENCIA’NIN GOLÜ VAR’DAN DÖNDÜ

Dünya Kupası’nın açılış maçında Katar ile Ekvador karşı karşıya geldi. Ekvador’da Fenerbahçeli Enner Valencia, henüz 3. dakikada ağları havalandırdı.

Ancak VAR incelemesinin ardından tecrübeli yıldızın golü ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Yarı otomatik ofsayt sisteminin kullanıldığı pozisyon çok tartışıldı. Dakikalar geçtikten sonra yarı otomatik ofsayt sisteminin belirlediği görüntü ekranlara getirildi.

2 GOL BİRDEN

Mücadelede yıldız futbolcu attığı gollerle Dünya Kupası’na adeta damgasını vurdu. 14. dakikada çalımlarla ceza sahasına giren Enner Valencia, kaleci Saad Al Sheeb tarafından düşürüldü. Hakem Daniele Orsato penaltı noktasını gösterdi. Valencia, 15. dakikada kendisine yapılan faulde penaltı atışını kullandı ve topu ağlara gönderek Dünya Kupası’nın ilk golünü attı.

Ekvador’un ikinci golünü de Enner Valencia kaydetti. Yıldız oyuncu şık bir kafa vuruşuyla farkı 2’ye çıkaran golü kaydetti. Valencia bu gollerle takımına galibiyeti getiren isim oldu. Başarılı futbolcu performansının ardından tüm dünyada gündeme girmeyi de başardı.

 FENERBAHÇE’DEN RONALDO VE MESSI DETAYLI PAYLAŞIM

Fenerbahçe Kulübü, Ekvador Milli Takımı’nın Dünya Kupası’ndaki ilk golünü atan Enner Valencia için bir paylaşımda bulundu. Fenerbahçe Kulübü, Messi ve Ronaldo’nun satranç temalı reklam paylaşımına göndermede bulundu. Fenerbahçe’nin paylaşımında Ronaldo ve Messi’nin hemen yanında Enner Valencia’nın fotoğrafı kullanıldı.

GELİR GELMEZ GÖRÜŞME

Fanatik’te yer alan habere göre 33 yaşındaki oyuncunun sözleşmesi sezon sonunda bitecek. Sarı-Lacivertliler, Dünya Kupası’nda patlama yapan yıldız futbolcunun kontratını uzatmak için çalışmalara başladı.

Yönetim, dev turnuvadan döner dönmez Valencia ile masaya oturarak 2 yıllık sözleşme teklif etmeyi planlıyor. Ekvadorlu oyuncu sözleşmesini uzatmazsa, 1 Ocak’tan itibaren yeni sezon için istediği takıma imza atabilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir