Fenerbahçe’de Jorge Jesus’un yerine flaş isim! Dev kulüpten gelecek

Fenerbahçe’de sezon başı büyük bir umutla takımın başına getirilen Jorge Jesus, Süper Lig şampiyonluğunu kaydetti. Sezon sonu sözleşmesi sona erecek Portekizli teknik adamın yerine, sarı-lacivertli ekip dev kulüpte görev yapan çalıştırıcıyı takibe aldı.

Kanarya bu sezon tam 43.7 milyon Euro’luk transfer ödemesiyle dikkat çekmiş ona rağmen kurulan kadro kalite olarak ezeli rakiplerinin gerisinde kalmıştı.

43.7 MİLYON EURO HARCANDI

Fenerbahçe uzun süredir istediği lider ruhlu, kazanma odaklı ve kupa alışkanlığı olan bir teknik adama sonunda kavuşmuştu. Beklentiler çok büyüktü, ikna sürecinde yoğun mesailer harcanmış, çok ciddi bütçeler konuşulmuştu.

DERBİLERDE GALİBİYET ALAMADI

Fenerbahçe’de teknik direktör Jorge Jesus, bu sezon takımının başında derbi galibiyeti elde edemedi.

Portekizli çalıştırıcı, 1990-91 sezonunda Guus Hiddink’ten sonra bir Süper Lig sezonunda Galatasaray’a karşı oynadığı iki derbi karşılaşmasını da kaybeden ilk teknik direktör oldu.

2.20 PUAN ORTALAMASI YAKALADI

İsmail Kartal’la yollarını geçtiğimiz sezon sonunda ayıran Fenerbahçe, Jorge Jesus’la anlaşma sağlamıştı. Portekizli teknik direktör, sarı-lacivertlilerle 1 yıllık sözleşme imzalamıştı.

UEFA Avrupa Ligi’nde grubunu lider bitiren sarı-lacivertliler, Sevilla engeline takılmış ve Avrupa kupalarına veda etmişti. 68 yaşındaki teknik direktör bu sezon sarı-lacivertlilerde 51 maçta görev yaptı.

Jorge Jesus’un öğrencileri bu süreçte 34 galibiyet, 10 beraberlik ve 7 mağlubiyetle sahadan ayrıldı. Portekizli teknik direktörün derbi galibiyeti alamaması dikkat çeken bir başka konu oldu.

SEZON SONU SÖZLEŞMESİ SONA ERİYOR

Fenerbahçe’ye sezon başı gelen teknik direktör Jorge Jesus’un sözleşmesi 30 Haziran’da sona eriyor. Portekizli teknik adamın sarı-lacivertli takımda henüz geleceği belli olmadı.

YENİ HEDEF GALTIER

Takvim’in haberine göre Fenerbahçe, sezon sonu sözleşmesi sona erecek Jorge Jesus’un yerin PSG’den ayrılacak olan Christoppe Galtier’i listesine aldığı öğrenildi.

TAKIMDAN AYRILACAK

Şampiyonlar Ligi’nde beklenen başarının gelmemesi sebebiyle, Ligue 1 şampiyonluğuna rağmen teknik direktör Christophe Galtier eleştirilerin odağı olmuştu. La Parisien’de yer alan habere göre, Fransız devi 56 yaşındaki çalıştırıcı ile yollarını ayıracağı öğrenildi.

MENAJER İDDİASI

Fransa’da Lille ve PSG ile şampiyonluk yaşayan Galtier için kupa finalinin ardından resmi girişimlerin olmasının beklendiği, hatta menajeri ile ilk temasın gerçekleştirildiği iddia edildi. Yusuf Yazıcı ve Burak Yılmaz 2 sezon önce Lille’de şampiyonluk yaşarken takımın hocası Galtier’di.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir