Fenerbahçe’de İsmail Kartal’dan savunma vurgusu! Disiplin hedefi

Sarı-lacivertli takımda yeni sezon hazırlıkları devam ediyor. Rusya’daki kampta hem taktik hem de fizik kondisyon üzerine çalışmalar yapılıyor. Ancak teknik direktör İsmail Kartal’ın önem verdiği başka bir konu daha var. Başarılı çalıştırıcı, yeni sezonda savunma hattına özellikle değiniyor. 

DJİKU, FENERBAHÇE’DE 

Ryan Kent ve Edin Dzeko’yu kadrosuna dahil eden Fenerbahçe, savunma hattına takviye yaptı. Sarı-lacivertliler, Ganalı stoper Alexander Djiku’yla anlaşma sağladı. Süper Lig devi, 28 yaşındaki savunmacıyla 3+1 yıllık sözleşme imzaladı.

Fenerbahçe’den yapılan açıklamada, “Fenerbahçemiz, Fransız asıllı Ganalı milli stoper Alexander Djiku’yu 3+1 yıllığına kadrosuna kattı. Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen imza töreninde Yöneticimiz Selahattin Baki ile Sportif Direktörümüz Mario Branco da yer aldı. Alexander Djiku’ya ‘Ailemize hoş geldin’ diyor; Fenerbahçemiz ile nice zaferler ve şampiyonluklar diliyoruz” denildi.

ZAHA’NIN KARARI BEKLENİYOR

Wilfried Zaha ile yapılan son görüşmede teklif iletildi ve beklemeye geçildi. Şu anda balayında olan Fildişi Sahilli yıldız, tatil sonrası kararını verecek. Yönetim, büyük ses getireceğine inandığı bu transfere büyük önem veriyor.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Rusya kampına devam eden Fenerbahçe’de çalışmalar sürüyor. Teknik direktör İsmail Kartal yönetiminde yoğun bir antrenman programı uygulayan sarı-lacivertli futbolcular günü çalışarak geçirdi. Zenit karşılaşmasında forma giyen isimler yenilenme çalışmaları yaptı. Süre almayan isimlerse antrenman programını uyguladı. Fenerbahçe, yarın Rusya’daki ikinci maçında Sırbistan’ın Kızılyıldız takımıyla karşı karşıya gelecek.

ARDA GÜLER İLK İDMANDA

Dünya devi Real Madrid’e imza atan Arda Güler, yeni takımıyla ilk antrenmanına dün çıktı. İzinli olmasına rağmen sezonun ilk idmanında takım arkadaşlarıyla birlikte olmak isteyen Arda, teknik direktör Carlo Ancelotti ile bir araya geldi. Yeni arkadaşlarıyla tanışan ve takıma sunulan 18 yaşındaki yıldızın antrenman için de kulüp tesislerine gelen ilk futbolcu olduğu kaydedildi.

İŞİ SAĞLAMA ALACAK

Defans bölgesinde açıklar verilmemesi, basit hatalar yapılmaması ve geçen sezonki sıkıntıların yaşanmaması için detaylı çalışmalar yapılıyor. Rusya’da oynanan ilk hazırlık maçında da Zenit’e karşı defans hattı olumlu işaretler verdi.

Daha sezonun çok başı olması ve ilk maçın oynanmasına rağmen takım defansta disiplinli durmaya gayret etti. Zenit gibi hazır bir takıma karşı 90 dakikada gol yenmedi. Ayrıca takım içerisindeki yardımlaşma çabası, kademeye girişler ve disiplinli duruş da teknik heyetten tam not aldı.

Henüz bir haftalık bir çalışmaya rağmen defans hattında daha derli toplu bir görüntü sergilendi. Nazım, Gustavo ve Oosterwolde gibi uzun süredir maç temposundan uzak kalan isimlerin ilk 11’de başlamasına rağmen büyük bir problem yaşanmadı. Öte yandan savunmada Serdar Aziz’in tecrübesi ve liderliği de öne çıkan konulardan oldu. Yeni transfer ve antrenman temposu kazandıkça savunmanın daha da toparlanması umuluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir