Fenerbahçe’de Altay Bayındır riske edilmeyecek

Jorge Jesus yönetiminde yeni sezona büyük umutlarla giren ama şansız bir şekilde Dinamo Kiev’e elenerek Şampiyonlar Ligi’ne havlu atan Fenerbahçe’de tek gündem sakat oyuncular oldu.

Dinamo Kiev maçının üzüntüsünü atlatamadan arka arkaya gelen sakatlık haberleri keyifleri daha çok kaçırdı. Ancak esas üzüntü kalede yaşandı. Teknik heyetin korktuğu oldu ve alternatifi olmayan kaleci Altay Bayındır’da diz travması tespit edildi. Şu anda Altay’ın perşembe akşamı UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçındaki Slovacko mücadelesinde oynaması zor gözüküyor. Teknik heyet başarılı kaleci riske edip daha büyük bir sakatlıkla karşılaşmak istemiyor. Elde sadece 19 yaşındaki Ertuğrul Çetin ve 16 yaşındaki Furkan Onur Akyüz bulunuyor. Slovacko maçında Altay olmazsa kalede Ertuğrul olacak.

Öte yandan diğer sakatlıklar da Jesus’un planlarını direkt etkiliyor. Serdar Aziz ve Mert Hakan zaten sakattı. Joao Pedro’da da yırtık çıktı. Ferdi’nin de riske edilmemesi düşünülüyor. Ayrıca İrfan Can ve King de sakat. Çekya ekibine karşı sakatların oynaması beklenmiyor. Üstüne kırmızı kart cezalısı İsmail Yüksek de yok. Bu nedenle sarı-lacivertlilerde adeta silbaştan bir ilk 11 bekleniyor. Ayrıca 8 Ağustos’ta da ligin ilk haftasında Ümraniyespor maçı olacak.

İSMAİL’LE DEVAM

Sarı-lacivertlilerde teknik heyetin Dinamo Kiev maçında kırmızı kart gören İsmail Yüksek’ten vazgeçmeye niyeti yok. Slovacko maçını kaçıracak olan 23 yaşındaki orta sahanın buna karşın kadrodaki yerini kaybetmesi beklenmiyor. Crespo’nun ilk 11’e girmesi beklense de Jorge Jesus farklı düşünüyor. İsmail’in kafasındaki oyuna en uygun isimlerden olduğuna inanan Jesus, ayrıca Süper Lig’de ilk 11’de 3 yerli oynatma zorunluluğunu da biliyor. Genç yıldızın önde dinamik oyunu ve topu iyi kullanabilmesi de forma rekabetinde öne çıkmasını sağlıyor. Arao ile de hemen uyum sağlayan İsmail Yüksek’in forma giymeye devam etmesi planlanıyor.

SZALAİ’DE SIRT AĞRISI

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turu ilk maçında 4 Ağustos Perşembe günü oynayacağı Slovacko maçının hazırlıklarını sürdürdü.

Jorge Jesus yönetiminde salonda yapılan kuvvet ve dayanıklılık çalışmalarıyla başlayan idmanı futbolcular sahada yaptıkları koşu, ısınma ve çabukluk çalışmalarıyla devam ettirdi. Antrenman; taktiksel ve bireysel çalışmalarla tamamladı. Son sakatlıklardan sonra Attila Szalai de sırt ağrıları nedeniyle dünkü idmana çıkmadı. Mert Hakan günü özel program dahilinde yaptığı çalışmalarla tamamlarken, Serdar Aziz, Ferdi, İrfan Can, King, kaleci Altay ve Joao Pedro’nun tedavilerine devam edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir