Faydadan çok zararı olabilir! Dondurulmuş salatalık sandığımız kadar masum değil

Kullananlara göre, normal buz veya buz silindirlerinin sahip olmadığı bir sürü ek faydası var.

Bu avantajlar arasında ek hidrasyon, serinletici etki ve iltihaplanmada azalma yer alıyor. Sosyal medyada bu video 10 milyondan fazla izlendi.

Düşük maliyeti ve basitliği insanları bu cilt bakımı tüyosunu denemeye teşvik etse de uzmanlar dondurulmuş salatalıkların aslında cildinizi iyileştirmeyebileceği konusunda uyarıyor.

Salatalıklar su ihtiyacını karşılayabilir, ancak aynı zamanda rahatsız edici yan etkileri de olabilir.

İster bütün ister dilimlenmiş olsun, dondurulmuş salatalık iddia edilen cilt bakımı faydaları nedeniyle sosyal medyada çok fazla ilgi görmüştür.

İnsanlar çoğunlukla sebzenin şişkinliği azaltabileceğini, yaşlanma belirtilerini hafifletebileceğini, güneş yanığını yatıştırabileceğini, akneyi önleyebileceğini, cildi nemlendirebileceğini ve hiperpigmentasyonu azaltabileceğini iddia etmektedir.

Ancak uzmanlar, salatalığı cilde uygulamanın aslında sadece bir fayda sağladığı konusunda hemfikir.

Dondurulmuş salatalığı cildine koyduğunuzda alabileceğiniz herhangi bir nemlendirici veya soğutucu etkinin aynısını buz küpünden de alabilirsiniz.

Soğuk salatalıktan bir kişinin gördüğü herhangi bir cilt sıkılaşması yalnızca geçici.

Uzmanlar, salatalıkların antioksidanlar ve vitaminler gibi doğal rahatlatıcı unsurlara sahip olmasına rağmen, cildin bunları ememeyebileceği konusunda uyarıyor.

Cildin üstüne uygulanan ürünlerin, nüfuz etme sürecine yardımcı olmak için bir tür iletim mekanizmasına ihtiyacı olacak.

Salatalığı cildinize sürmenin kısa vadede bazı cilt bakımı faydaları sağlayabileceğini söyleyen uzmanlar, insanların bu yöntemden uzak durmaları gerektiği konusunda uyarıyor; hatta salatalık yüzünüze sürdüğünüzde cildinizin sağlığı daha da kötüleşebiliyor.

Salatalığın özellikle egzama, akne veya sedef hastalığı gibi rahatsızlıkları olan kişilerde cilt iltihabına neden olabileceği konusunda uyarıyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir