Dünya dijitalleşmeye başlıyor.
Bu kapsmada yapılan çalışmalar devam ediyor.
Gelir İdaresi Başkanlığı’nın 535 Numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’nde e-fatura döneminde süreçler hakkında bilgi verildi.
Yapılan açıklamada değişikliklerle e-fatura kullanımı neredeyse tüm sektörler için zorunlu hale gelmeye başladı.
E-fatura geçiş tarihi 1 Temmuz
2020 ve 2021 yılı brüt satış hasılatı 4 milyon TL, 2022 ve müteakip hesap dönemleri için 3 milyon TL ve üzeri olan mükellefler, zorunlu olarak e-faturaya geçiş yapacak.
2022 veya müteakip hesap dönemleri için 500 bin TL ve üzeri brüt satış hasılatı olan e-ticaret faaliyetinde bulunan mükellefler, 1 Temmuz 2023 tarihine kadar e-faturaya geçiş yapmış olacak.
Brüt satış hasılatı tutarına göre e-fatura ve e-arşiv fatura sistemine geçecek işletmeler için başlangıç tarihi 1 Temmuz 2023, aynı firmaların e-defter uygulamasına geçiş tarihi ise 1 Ocak 2024 olarak belirlendi.
“En çok talep gören dijital dönüşüm ürünlerimizden biri”
Teknolojinin gelişmesi ve pek çok şeyin dijitalleşmesiyle birlikte e-fatura’nın hem daha pratik hem de çevre dostu olduğunu belirten KolayBi’ CEO’su Gökhan Boyana şu ifadeleri kullandı:
E-fatura, kullanımı her geçen gün daha geniş alana yayılan bir hizmet. Bizim de en çok talep gören dijital dönüşüm ürünlerimizden biri.
2022 veya müteakip hesap dönemlerine ait brüt satış hasılatı için 3 milyon ve üzeri olan mükelleflerin e-fatura’ya geçişinde son tarih 1 Temmuz oldu.