Fatih Erbakan: Kendimizin 5 milletvekili çıkarması daha kıymetli


CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova’ya konuşan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Biz teşkilatlarımızla birlikte yoğun ve ciddi bir çalışma gerçekleştirdik. Bu çalışmalarda gördüğümüz izlenimlerle birlikte beklentimiz yüksekti. Daha yüksek millet vekili sayısı alacağımız düşünüyorduk. 

Girilen ilk seçim olması nedeniyle yüzde 2.86 civarında oy aldık. Ciddi bir oran. Kendi alnımızın teriyle 5 milletvekili çıkarmaya hak kazandık.

AK Parti listelerinden girmedik. Kendimizin 5 milletvekili çıkarması daha kıymetli. Bir başka partinin vekili olmak bize mantıklı gelmiyor. Birkaç ilde de milletvekili sayısını ucu ucuna kaçırdık. Buradan milletvekili çıkardığımız illere çok teşekkür ediyoruz. 

Tabi zaten oy oranından bağımsız olarak icraatlar ve politikalar milli görüşü bizim temsil ettiğimiz gösteriyordu. Bu seçimin kaybedenlerinden bir tanesi de Saadet Partisi. Hemen hemen 0 oy katkısıyla bu vekilleri çıkardılar.

Girilen seçimde yüzde olarak ciddi oy aldık. İnsanlara faydalı olmak için buradayız. Bu seçimin kaybedeni Sayın Kılıçdaroğlu. HDP’de seçimi kaybedenler arasında. Hemen hemen yüzde 30’unu kaybetmişler seçmenlerinin.

CHP’nin iktidar olduğu dönemde kıtlık ve yokluk olmuş. Dolayısıyla bu dönemde de nasıl çözeceksiniz? Bir kaynak paketi koyamadılar. CHP zihniyetiyle Türkiye’de ekonominin düzeldiği görülmemiş .Oradan da tutturamayınca. Seçimi kazanamadılar. Bunların hepsi başarısızlıklarına zemin hazırladı.

KABİNEYE GİRMEYİ BEKLİYOR MUSUNUZ?

Bu noktada herhangi bir beklenti içerisinde olmadık. Herhangi bir talep de olmadı. Sayın cumhurbaşkanımızın böyle bir talebi olursa da kendi camiamızdan da kıymetli isimler var, bunlar olabilir. Benim olmam şart değil. Faydalı olmak adına. Böyle bir beklentinin için de değiliz.

KADIN HAKLARI HAKKINDA

Kadın düşmeni olmamız eşyanın tabiatına aykırı. Bunlar akla mantığa sığmayacak bir düşünce. Kadına şiddet bizim inancımıza aykırı.”

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir