Fahrettin Altun: Türkiye, dezenformasyona en fazla maruz kalan ülke

İletişim Başkanlığı Konferans Salonu’nda “Yapay Zeka Çağında Dezenformasyonla Mücadele Yöntemleri” programı düzenlendi.

Programa katılan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, burada önemli açıklamalarda bulundu.

Altun, konuşmalarında sık sık dezenformasyon konusuna değindi ve Türkiye’nin, dezenformasyona uluslararası alanda en fazla maruz kalan ülkelerden biri olduğunu belirtti.

Fahrettin Altun’un konuşmalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Yalan haber elbette sadece bugünün meselesi değildir. Modern medyanın kurumsallaşmasıyla birlikte yalan haber sorunuyla insanlık karşı karşıya kalmıştır. 

Siyasi tarih, iletişim tarihi; iktidar mücadelesi için yalan habere başvuran medya organlarıyla doludur. 

Enformasyon için değil dezenformasyon için savaşılan bir dönemi tecrübe ediyoruz. Çoğu kişinin kendisini rahatlıkla haberci olarak, içerik üretici olarak gördüğü bu ortamda tam anlamıyla bir kaosun yaşandığını görüyoruz.

Habertürk’teki karne hediyesi haberine değindi

Son birkaç gündür sözde bir muhabirin masum bir çocuğa dikte ettirdiği bir ifade üzerinden kurgulanan yalana hep birlikte şahitlik ettik. Bu olay, dezenformasyona sarılanların ne denli büyük bir tehdit oluşturduğunu gözler önüne sermiştir.

“Yalanın sıradanlaştığı bir ekosistem”

Sosyal medyadaki kaosun en önemli müsebbiplerinden biri, kimliksiz aktörlerin ortaya koyduğu performanstır, etkileşimdir. Bu ortam yalanın sıradanlaştığı bir ekosistemi beraberinde getirdi.

Karşımızda sosyal medya şirketlerinin yönettiği bir algoritma diktatörlüğü vardır. Karşımızda sosyal medya şirketlerinin oluşturduğu alanda filizlenen bir dijital faşizm var.

“Kötücül güçlerin en yıkıcı silahı dezenformasyondur”

Küresel alanda iktidarlarını korumak için rekabet eden ve soğuk savaştan bu yana dünyanın önemli bir bölümünü zihinsel olarak işgal eden kötücül güçlerin en yıkıcı silahı dezenformasyondur.

Sosyal medya mecraları üzerinden zihinleri işgal edip, özgürlüğümüzü, egemenliğimizi elimizden almaya çalışan küresel müesses nizama karşı dimdik ayaktayız.

“Maskeleri düştü”

Terör örgütlerini desteklemeyi demokrasiyle bağdaştıranların, İslam’a karşı saldırıyı sözüm ona özgürlükle kamufle edip meşru görenlerin maskeleri düşmüştür.

“Cumhurbaşkanımızın mücadelesi hakikatin peşinde koşanlar tarafından çok iyi idrak edilmektedir”

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın uzun yıllar boyunca verdiği hakikat mücadelesi, Batı medyasının çirkin saldırılarına, kışkırtmalarına ve küstah yaklaşımlarına rağmen gerçeğin, hakikatin peşinde koşan milyarlarca insan tarafından çok iyi idrak edilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir