Ev temizliğinde duvarları es mi geçiyorsunuz? Her duvar aynı şekilde temizlenmez

Taze boyanmış görünümü korumak için duvarlarınızı düzenli olarak silmelisiniz. Ancak farklı boya türleri ve yüzeyleri olan duvarlar fırçalanırken özel bakım gerektirir. Bu işi tüm ev temizlik programınıza eklemeden önce, boyayı çıkarmadan duvarları nasıl temizleyeceğinizi öğrenmelisiniz. İşte biz de bu yüzden buradayız!

Düz veya Mat: Bu boya bitişi ışığı yansıtmaz ve donuk, tebeşirimsi bir bitişe sahiptir. Düz boya ovmaya iyi dayanmaz, bu nedenle mat bitişli duvarları temizlerken ekstra özen gösterin.

Saten: Saten boya, bazen yumurta kabuğu rengi olarak da adlandırılır, düz boyadan daha parlak ve daha dayanıklıdır.

Yarı parlak: Bu boya bitişi daha güçlüdür ve saten bitişlerden daha fazla parlaklığa sahiptir. Yarı parlak boya temizlikten kolayca aşınmaz.

Yüksek parlaklık: Bu en yansıtıcı boya kaplamasıdır ve lekelere karşı dayanıklıdır. Duvarları temizlerken ovalamaya dayanabilir.

Su bazlı boyalar ise (lateks boya olarak da bilinir) hızlı kurur ve temel sabun ve su ile temizlenebilir.

Yağ bazlı boyalar son derece dayanıklı ve leke tutmayan sert bir kaplama oluşturur. Bu tür boyalar genellikle trim ve kalıplama için kullanılır.

Boyalı duvarları temizlemeden önce, evinizin duvar tipini belirlemelisiniz. Boyalı duvarları yıkarken ilk olarak dikkat etmeniz gereken şey bitiştir. Bitişin parlak mı yoksa düz mü olduğu, fırçalamanın duvarın görünümünü nasıl etkileyeceğini belirleyecektir. Ardından boyalı duvarları temizlemek için şu talimatları izleyin.

Düz, saten ve yumurta kabuğu cilaları gibi daha mat boya cilaları temizlik söz konusu olduğunda daha az dayanıklıdır. Düz boyalı duvarları temizlerken sert kimyasallar veya yağ çözücüler kullanmayın. Süngerle yıkarken çok sert ovalamayın. Sünger, duvara yerleştirilmeden önce neredeyse tamamen sıkılmalıdır.

Duvarları silin. Süngeri ılık suyla nemlendirin. Neredeyse kuruyana kadar sıkın. Duvarları nazikçe silin. Duvarları Kurulayın. Duvarları kuru bir mikrofiber bezle silin.

Parlak ve yarı parlak boya dayanıklı olsa da yine de çizilecektir, bu nedenle duvarları temizlerken her zaman yumuşak bir sünger kullanın.

Sabun ve Suyu Karıştırın. Bir kase ılık suya bir damla bulaşık deterjanı ekleyin. Birlikte karıştırın. Duvarları temizleyin. Süngeri karışıma batırın ve neredeyse tamamen sıkın. Duvarları nazikçe silin. Duvarları Kurulayın. Duvarları kuru bir mikrofiber bezle silin.

Lateks boyalı duvarlarda ise önce temizleyici ve suyu Karıştırın. Lateks boya ile duvarları temizlemek için ılık su ve aşındırıcı olmayan çok amaçlı bir temizleyici kullanın. Duvarları Temizleyin. Temiz bir süngeri karışıma batırın, sonra sıkarak kurutun. Duvarı nazikçe ovalayın. Kapı kolları ve ışık anahtarları gibi sık dokunulan alanlara özellikle dikkat edin. İkinci bir sünger ve temiz suyla durulayın.

Boyalı duvarlardan lekeler nasıl çıkarılır?

Duvar lekelerini temizlemek için hemen harekete geçmelisiniz. Lekeyi ne kadar erken yıkarsanız, onu çıkarma şansınız o kadar artar. Karbonat ve Suyu Karıştırın. Birkaç yemek kaşığı karbonatı ılık suyla macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Karışımı Lekeye Uygulayın. Formülü duvar lekesine nazikçe yedirin. Kalıntıları temiz, nemli bir bezle silin. Nazik aşındırıcı özellikle yağlı duvar lekelerinde iyi sonuç verir. Duvarları Kurulayın. Duvarları kuru bir mikrofiber bezle silin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir