Eski Galatasaraylı Sabri Sarıoğlu’ndan Hakim Ziyech çıkışı! ‘Büyük bir hata olur’

U19 Milli Takımı Teknik Direktörü Sabri Sarıoğlu, futbolculuk döneminde kaptanlığını üstlendiği Galatasaray’a dair açıklamalarda bulundu.

Fransa basınına konuşan Sabri Sarıoğlu, Hakim Ziyech’in sarı-kırmızılı takımdaki geleceğine dair dikkat çeken ifadeler kullandı.

Hakim Ziyech’in Galatasaray’da daha fazla özgüvene ihtiyacı olduğunu belirten Sabri Sarıoğlu, “Daha fazla özgüvene ihtiyacı var. Galatasaray’da Ziyech’in karakterine sahip birçok oyuncuyla oynadım. Çok yetenekli, ancak Ziyech takdir edilmemiş hissederse özgüveni sarsılabilir” dedi.

Hakim Ziyech’in sarı-kırmızılı takımdan ayrılmaması gerektiğini vurgulayan Sabri Sarıoğlu, “Ziyech’in ayrılması büyük bir hata olur. Ziyech, kendine olan güvenini yeniden kazanıp takıma önemli katkılar sağlayabilir” diye konuştu.

Faslı futbolcunun Young Boys maçındaki performansına parantez açan Sabri Sarıoğlu, “Young Boys maçında Ziyech, devre arasında oyundan alındı çünkü Okan Buruk, onun formda olmadığını düşünüyordu. Bence o gün tüm takım iyi değildi” ifadelerini kullandı.

Hakim Ziyech, bu sezon Galatasaray’da 4 maça çıktı. Faslı futbolcu, bu müsabakalarda herhangi bir skor katkısı veremedi. Hakim Ziyech, Konyaspor ve Adana Demirspor maçlarında kulübede olmasına rağmen Okan Buruk tarafından sahaya sürülmedi.

Galatasaray’ın sezon başında bedelsiz satın alma opsiyonunu kullandığı 31 yaşındaki yıldızın sözleşmesi sezon sonunda bitecek. Hakim Ziyech’in güncel piyasa değeri 9 milyon euro.

Dronten altyapısında futbola başlayan Hakim Ziyech daha sonra Heerenveen, Twente, Ajax ve Chelsea’de oynadı. Yıldız futbolcu için şu ana kadar 54 milyon 500 bin euro bonservis bedeli ödendi.

Hakim Ziyech, Fas Milli Takımı’nda 62 karşılaşmada süre aldı. 31 yaşındaki hücumcu, bu müsabakalarda 23 kez rakip fileleri havalandırma başarısı gösterdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir