Erdoğan: Mescid-i Aksa’ya el uzatılması kırmızı çizgimizdir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı iftar programında açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle: Müslümanların ilk kıblesine yönelik alçak eylemleri kınıyor, saldırıların bir an önce durdurulması çağrısında bulunuyorum. İsrail yönetiminin tüm ikazlara rağmen estirdiği şiddet dalgasının arkasında içeride yaşadığı sıkışmışlığın yattığı anlaşılıyor. Bunun adı zulüm siyasetidir, kan siyasetidir. Türkiye bu saldırılar karşısında asla sessiz ve hareketsiz kalamaz. Mescid-i Aksa’ya el uzatılması bizim kırmızı çizgimizdir. Kudüs’e sahip çıkan Filistinli kardeşlerimiz yalnız değildir.

Emekliler, aile hayatımızın güvenceleri, toplumun sağduyu adresisiniz. Ülkemizin modern hastaneleri ve sigorta sistemi ile güçlü sağlık altyapısı en çok emeklilerimize hizmet ediyor. Ülkemizin 20 yılda nereden nereye geldiğini gençlere anlatmakta zorlanabiliyoruz ama siz buna tanıksınız. Ülkemizin asırlık eksiklerini tamamlayarak bu günlere beraber getirdik. 

Hayatın en ağır yüklerini geride bıraktıktan sonra hayatını rahatlıkla sürdürmek sizin en büyük hakkınızdır. Türkiye’nin 20 yılda sağladığı büyümeden emeklilerimiz de faydalandı. Son düzenleme ile en düşük emekli maaşını 7500 TL’ye yükselttik. Bir dönem çalışanlarımız gibi emeklilerimiz de fiş ve fatura toplayarak vergi iadesi alırdı. Biz bu uygulamayı kaldırdık, bu geliri maaşlara ekledik. Maaşlarınızın yattığı bankaların size promosyon ödemesi yapmasını temin ettik. Aylıklardan yapılan yüzde 15 kesintiyi önce düşürdük, sonra tamamen kaldırdık. PTT aracılığı ile isteyen vatandaşlarımız maaşlarını evlerinde alabiliyor.

“Emeklilerimizin maaşları ve ikramiyeleri üzerinden istismar siyaseti yürütmeye çalışıyorlar”

Son günlerde birileri emeklilerimizin maaşları ve ikramiyeleri üzerinden bir istismar siyaseti yürütmeyi çalışıyor. Neymiş; maaşları şöyle yapacakmış, ikramiyeleri böyle yapacakmış. Bunun için söz veriyor. Hatırlarsınız aynı zat mahalli seçimler öncesi kazandığı belediyelerden tek bir işçinin bile işinden edilmeyeceği konusunda namus sözü vermişti; nerede namus. bunca insan ne oldu; işlerinden çıkartıldı. Bu kişi namus sözünü asla yerine getirmedi. Her çiftçiye bedava traktör vereceğiz dediler. Sorun bakalım ülkenin neresinde hangi çiftçiye bedava traktör vermişler. Açmışlar vaat bohçasını bol keseden dağıtıyorlar. Biz 20 yıldır emeklillerimiz başta olmak üzere milletimize verdiğimiz tüm sözleri tuttuk mu? Yapacağız dediğimiz her projeyi yaptık mı? Yaptık. Verdiğimiz her sözü yerine getirerek ülkemize çağ atlatttığımızı kimse inkar edemez. Allah göstermesin bu kişi ülkenin yönetimine geçerse olacakları ben söyliyim. O maaş artışlarını ikramiye artışlarını yapar mı bilmiyorum ama kesin olan şu ki devlet bütçesinden maaş alan hiç kimse bir sonraki ay hesabına o paranın yatıp yatmayacağını bilemeyecekler. Çünkü bunlar ülkeyi yönetmeye gelmiyor. Bunlar en az 7 kişiye cumhurbaşkanlığı yardımcılığı dağıtmaya en az 50 kişiye de bakanlık dağıtmaya geliyor. Savaş Ay’ın programını hatırlarsanız o size yeter.  Eski Türkiye’yi geri getirmeye geliyorlar. Bunları biz söylemiyoruz, bizzat kendilerini söylüyor. Ekonomiyi 2 günde yerle yeksan edecekler. Sonra Amerika’ya gidip memur emekli maaşı ödemek için para dilenecekler para! 3 kuruş için ülkenin gururunu ayağa düşürecekler. Bizim şimdi IMF ile bir ilgimiz yok. Türkiye’yi 20 yıl sonra yeniden küresel lobilere bağımlı hale getirmek istiyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir