Erdoğan, Hollanda Başbakanı Rutte ile görüştü

İsveç’in NATO üyeliği sürecinin de ele alındığı görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç’in terörle mücadele mevzuatında değişiklikler yaparak doğru yönde adımlar attığını ancak terör örgütü PKK/PYD/YPG yanlılarının serbestçe terörü öven gösteriler düzenlemeye devam etmesinin atılan adımları boşa çıkardığını belirtti. Erdoğan, Rutte’ye İsveç’te Kur’an-ı Kerim’e yönelik gerçekleştirilen saldırıların fikir özgürlüğü kisvesi altında meşrulaştırılmasının da kabul edilemeyeceğini belirterek yapılanların açıkça ifade suçu olduğunu ifade etti. Görüşmede liderler ayrıca, 11-12 Temmuz’da Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta gerçekleştirilecek NATO zirvesinin en önemli gündem maddelerinden birinin de Rusya-Ukrayna Savaşı olacağı konusunda mutabık kaldı.

Stoltenberg’e tebrik mesajı

Erdoğan, dün ayrıca NATO Genel Sekreterliği görevi bir yıl uzatılan Jens Stoltenberg’i tebrik etti. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Stoltenberg’i tebrik eden Erdoğan şu ifadeleri kullandı: “NATO Konseyi’nin kararıyla Genel Sekreterlik görevi bir yıl uzatılan değerli dostum Jens Stoltenberg’i tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Zorlu sınamalarla karşı karşıya olduğumuz ve güvenlik ihtiyacının had safhada olduğu bir konjonktürde, Sayın Stoltenberg’in çalışmalarıyla ittifakımıza ve küresel barışa önemli katkılar sunacağına inanıyorum.”

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada da Stoltenberg’in görev süresinin NATO Konseyi tarafından 1 Ekim 2024 tarihine kadar uzatılmasının memnuniyetle karşılandığı belirtilerek şöyle denildi: “Görevi süresince ülkemizle yakın iş birliği ve dayanışma sergileyen Genel Sekreter Stoltenberg’i tebrik ediyoruz. Göreve geldiği 2014 yılından bu yana terörizm de dahil olmak üzere artan tehdit ve sınamalar karşısında ittifakın birlik ve dayanışmasının korunması yolunda gayret gösteren Genel Sekreter Stoltenberg’in gerekli liderliği sergilemeye devam edeceğine inanıyoruz.” l ANKARA Milliyet

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir