En serin yerde streç filmle! Muzun ömrü uzadıkça uzuyor, asla dolaba koymayın

HEMEN POŞETTEN ÇIKARIN

Marketten veya pazardan aldığınız muzları eve geldiğinizde plastik poşetlerinden çıkarmalısınız. Plastik torbalar nemli olduğundan muzun çok daha çabuk çürümesine yol açabilir.

BESİN DEĞERİ DÜŞÜYOR

Pek çok sebze, meyve ve gıda, doğaları gereği oda ısısında saklamayı gerektiriyor. Bazıları buzdolabında daha hızlı bozuluyor ve özelliklerini, besin değerlerini yitiriyor. Bazılarının ise tadı ve aroması bozulabiliyor. Muz da, besin değerleri sadece dışarıda korunabildiği için asla buzdolabına girmemesi gerekiyor.

MUZLAR BUZDOLABINDA KARARIYOR

Düşük sıcaklık nedeniyle kabuktaki hücrelerin zarlarının geçirgenliğinde ortaya çıkan değişim, enzimlerin etkinliğinde artışa neden oluyor. Bunun sonucunda da muz kabuğunun yapısındaki fenol bileşikleri yükselir ve muzun kabuk kısmı kahverengileşebilir.

DİĞER MEYVELERİN AKSİNE BUZDOLABINDA BOZULUYOR

Muz, tropikal iklimlerde yetişen bir meyve. Yani doğası gereği Türkiye’ye kıyasla çok daha sıcak ülkelerde yetişiyor. Muzun yapısında bulunan enzimler muzu sıcak havalardan koruyacak özellikte. Bu nedenle soğuk bir ortamda saklandığında muz kolayca bozulabilir.

STREÇ FİLM VE 13 DERECE

Muzun sapa bağlı gövdesinde rutubet yüksek seviyede olur ve meyveyi besler. Burası havayla temas kuramadıkça muzun saklama süresi uzar. Bunun için az miktar streç filmle bu kısımları sıkıca sararak muzun en ideal olan saklama sıcaklığı olan +13 derecede, evin en serin yerinde depolayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir