Dünyanın en büyük 100 savunma şirketi belli oldu: İşte listedeki 5 Türk firma

Defence News tarafından gerçekleştirilen araştırmanın sonuçları hakkında değerlendirmede bulunan Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün açıklamasında şunları kaydetti:

 

“İLK 100’DE İSE TOPLAM BEŞ FİRMAMIZ YER ALIYOR”

“Savunma sanayiimiz her geçen gün daha da büyüyor, gelişiyor, güçleniyor ve yükseliyor! Geniş, nitelikli ve dinamik ekosistemimizle, sahada kendini ispat etmiş sistemlerimizle ve her geçen gün büyüyen ihracat potansiyelimizle Türkiye’nin de artık devler liginde önemli bir aktör olduğunu tüm dünyaya gösteriyoruz.

Defence News tarafından gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına göre; dünyanın en büyük 100 şirketi arasında ilk 50’de iki, ilk 100’de ise toplam beş firmamız yer alıyor. Türkiye Savunma Sanayii alanında Dünya’da ilk 100 listesinde 5 ve üzeri şirketi bulunan 5 ülkeden biri oldu.

 

“FİRMALARIMIZI VE ÇALIŞANLARINI TEBRİK EDİYORUM”

Uluslararası alanda yakalanan bu başarının arkasında, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın koşulsuz desteği ve Türk mühendislerinin akıl ve alın teri bulunuyor. Defence News İlk 100’de yer alan firmalarımızı ve çalışanlarını tebrik ediyorum.

Savunma sanayii ekosistemi olarak, yorulmadan, durmadan gece gündüz çalışmaya, başarılarımıza her geçen gün yeni başarılar eklemeye devam edeceğiz.” 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir