DSÖ Direktörü Ghebreyesus: Türkiye’de devam eden sarsıntılardan endişe duyuyoruz

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Türkiye ilgili mesaj verdi.

Hatay merkezli 6,4 şiddetindeki depreme ilişkin haberi paylaşan Ghebreyesus, afetzedelerin yanında olduklarını ifade etti.

“Sarsıntılardan endişe duyuyoruz”

Ghebreyesus, “Türkiye’de ve Suriye’de devam eden ve daha fazla ölüm, yaralanma ve travmaya neden olan sarsıntılardan endişe duyuyoruz.” dedi.

Örgüt görevlilerinin sahada çalıştığını ifade eden Ghebreyesus, mesajında şunları kaydetti:

‘DSÖ ekipleri sahada’ mesajı

DSÖ ekipleri, ihtiyacı olan herkese acil bakım sunabilmeleri için her iki ülkedeki sağlık çalışanlarını ve gezici klinikleri tıbbi malzemelerle destekliyor.

Akşam saatlerinde yaşanan depremler

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na (AFAD) göre, deprem, saat 20.04’te Hatay’ın Defne ilçesinde gerçekleşti. Çevre illerde de hissedilen 6,4 büyüklüğündeki deprem, 16,7 kilometre derinlikte oldu.

Deprem sonrası, en büyüğü 5,8 olmak üzere 32 artçı deprem yaşandı.

Gözden Kaçmasın DSÖ, Türkiye’deki deprem için 3. Seviye Acil Durum ilan etti Haberin Detayları

“Acı gününüzde yanınızdayız”

DSÖ Genel Direktörü, Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin yaraların sarılması için Türk yetkililerle iş birliği içerisinde hareket edeceklerini belirtmiş, “Tarifi imkansız bu acı gününüzde yanınızdayız.” demişti.

Ghebreyesus, örgütün iletişim ağı ve acil tıbbi yardım ekiplerini harekete geçirdiklerini belirterek, DSÖ olarak, Dubai’deki lojistik merkezlerinden kalkacak üç uçak ile her iki ülkeye, cerrahi travma kitleri de içeren tıbbi malzemeleri sevk edeceklerini duyurmuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir